Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Prawo jazdy, nowe przepisy i zmiany 2013 rok.
Demanufacture napisał(a):Powinno być tak, że do 24 roku życia tej 600ccm maszyny nawet mieć się nie powinno. Czemu? Bo jazda motocyklem to odpowiedzialność i do tego trzeba dorosnąć
W pełni się zgadzam. Motocykl to nie zabawka, podobnie jak samochód. Ludzie szaleją również autami ale nie oszukujmy się... Jaki 20 latek kupi sobie sportowego ścigacza, aby jeździć nim przepisowo?

Wiek 18 lat to jeszcze pstro w głowie, kompletnie. 21 również. Sam jeździłem, sam miałem na tym punkcie bzika i z perspektywy czasu widzę, jaki głupi wtedy byłem. Człowiek ma to do siebie, że w jakim wieku by nie był, wydaje mu się, że już jest w pełni dojrzały... Co za bzdura. Wsiadając do pojazdu, obojętnie jakiego, odpowiadasz za siebie, ale również i za innych. Manetka kusi, to nie to samo co pedał gazu w zaciszu cieplutkiego wnętrza samochodu, gdzie nie poczuje się tej wolności wokół, jak na jednośladzie. Naprawdę wielką głupotą było to prawo jazdy kategorii A od 18 roku życia. Obecne przepisy są już lepsze, ale jeśli ode mnie by to zależało, dla młodych kierowców przewidziałbym jeszcze psychotesty.

Inaczej prowadzi motocykl ojciec i mąż z pasją do sportowych jednośladów, niż dwudziestoparoletni szczeniak, który jeszcze studiuje. Inne priorytety.
  Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Prawo jazdy, nowe przepisy i zmiany 2013 rok. - przez da Vinci - 07.01.2014, 00:29