15.08.2016, 23:48
Powiem tak że 800 złotych za nawigację tylko na busy - szkoda kasy. Osobiście polecałbym kupić tańsze Mio 7550 z mapą Europy, dożywotnią aktualizacją map oraz jeśli się nie mylę trafficiem. Koszt takiej nawigacji ok. 550 złotych na teraz na busa wystarczy. Natomiast jeśli chodzi o późniejsze jazdy zainteresowałbym się instalacją iGO Truck. Ale zanim to wszystko polecam przejść się do większego sklepu i obejrzeć kilka firm tj. Mio, TomTom, Garmin oraz Becker i sprawdzić organoleptycznie który system map najbardziej Ci pasuje - wygląd, obsługa. Jest to bardzo istotne, sam ostatnio zakupiłem Garmina który kompletnie mi nie leży pod względem wizualnym i ni cholery nie mogę się na niego przestawić mimo iż to fajna 6 calowa nawigacja - 650 złotych w dupę.
Warto pamiętać że jeśli nawigacja pracuje na systemie Windows CE 5/6 istnieje możliwość wgrania innego systemu map (iGO, MapaMap, AutoMapa), natomiast niektóre nawigacje np. Garmin nie dają możliwości rozbudowy systemu o inne programy nawigacyjne - to ważne.
Podsumowując. Czy potrzebujesz systemu traffic (system informowania o korkach i utrudnieniach drogowych)? Czy w grę wchodzi samodzielne wgranie innego programu nawigacyjnego czy po prostu chcesz kupić nawigację i wszystko ma działać seryjnie? Jaka wielkość 5 cali, 6 cali?
Warto pamiętać że jeśli nawigacja pracuje na systemie Windows CE 5/6 istnieje możliwość wgrania innego systemu map (iGO, MapaMap, AutoMapa), natomiast niektóre nawigacje np. Garmin nie dają możliwości rozbudowy systemu o inne programy nawigacyjne - to ważne.
Podsumowując. Czy potrzebujesz systemu traffic (system informowania o korkach i utrudnieniach drogowych)? Czy w grę wchodzi samodzielne wgranie innego programu nawigacyjnego czy po prostu chcesz kupić nawigację i wszystko ma działać seryjnie? Jaka wielkość 5 cali, 6 cali?
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl