Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Paranormalne zjawiska, których doświadczyłeś/aś
Ciekawa historia i ja osobiście wierzę w życie pozagrobowe i takie sytuacje, ale nie wykluczam, że to czysty przypadek, fikcja lub coś innego. Do sfery paranormalnej i duchów, również podchodzę sceptycznie, ale darzę ten temat zainteresowaniem.

Oczywiście tak jak wspomniałaś ludzki umysł jest bardzo podatny na sugestie, np. ja kiedy nie spojrzę na zegarek 11:11, 18:18, 22:22, 00:00, ale mózg sobie liczy, a ja patrzę na zegarek wtedy, gdy podświadomość mi każe. Tak to działa i jestem tego świadomy, jednak prawdziwości pewnych wydarzeń być może dowiemy się dopiero po śmierci, lub nigdy jeśli ktoś uważa, że takiego życia niema.

Teraz powiem, że w dzieciństwie często na podłużnym balkonie od mojego pokoju widzieliśmy z bratem białe postacie przechodzące po tym nim. Czasami ktoś tam naprawdę przechodził, czasem było to pranie wywieszone na sznurku, ale były też sytuacje w których nikt nie przechodził, a prania nie było (zawsze sprawdzaliśmy), a i tak widzieliśmy te postacie obaj. Może zbiorowa paranoja, może coś innego, ale jak już powiedziałem wcześniej, zza życia na pewno nie uzyskam odpowiedzi...

chociaż może...

Ach te czasy dzieciństwa i wyobraźnia...:placz
  Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Paranormalne zjawiska których doświadczyłeś - przez Swordancer - 04.06.2012, 23:21
RE: Paranormalne zjawiska, których doświadczyłeś/aś - przez Monoceros - 13.10.2014, 20:17
RE: Paranormalne zjawiska, których doświadczyłeś/aś - przez Monoceros - 15.10.2014, 23:47