Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Bot Chomikuj blokuje coraz więcej plików
(03.01.2013, 01:48)karatekid napisał(a): czy jak zahasłuje całego chomika, to też mi usuną ?
Usuwają i blokują nawet na zablokowanych przez chomikuj kontach.

(02.01.2013, 18:47)bedi25 napisał(a): Nigdzie nie ma napisane, że Polsat posiada prawa autorskie do tych plików. Jest tylko: "... do których prawa autorskie zostały naruszone, według oświadczenia: Cyfrowy Polsat S.A.". Więc wg mnie oznacza to, że jakiś Polsat może sobie zgłosić wszystkie nielegalne pliki.
Zgadza się a jednocześnie na chomikuj znajdują się tysiące filmów, które niewątpliwie należą do Polsatu i grupy ATM i nie są blokowane przez "mityczny cyfrowy polsat". Po prostu (ktoś?) wysyła do chomikuj listę plików (właściwie elaborat), że te pliki naruszają prawa autorskie i podpisuje się jako cyfrowy polsat. Z tym, że wydaje mi się, że też od razu podaję przy tym nazwę chomików u których te pliki się znajdują, jeżeli się znajdują automatycznie są blokowane. Może to wygląda w ten sposób: "że na państwa portalu u następujących użytkowników (tu lista) znajdują się pliki, które naruszają prawa autorskie i następna lista". Dlaczego uważam, że podają nazwy chomików, bo wyszukiwarce chomikuj te pliki u innych można znaleźć i nie są zablokowane tylko widoczne dla wszystkich. Swojego czasu dużo kasowali i niektórzy na swoich chomikach nawet kopiowali całe listy tego co im kasują a teraz nawet u tych co mają sporo pobrań i dużo ludzi od nich chomikuje są pliki skasowane u innych.
  Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Bot Chomikuj blokuje coraz więcej plików - przez Assassin-X - 31.12.2012, 20:09
RE: Bot Chomikuj blokuje coraz więcej plików - przez xawery - 03.01.2013, 12:40