Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Teraz czytam, ostatnio przeczytałem/am...
Angelologia - Danielle Trussoni

[Obrazek: angelologia+danielle+trussoni.jpg]

Zapowiadało się na ciekawą powieść fantasy z aniołami i mroczną tajemnicą, ale nic z tego nie wyszło. Książka nie porywa, jest przegadana, pełna przesadnie szczegółowych opisów, niekończących się wspomnień, retrospekcji i dłużących się, sztucznych dialogów, zazwyczaj nie wnoszących nic ważnego do fabuły. Akcja przez trzy czwarte książki stoi w miejscu, a bohaterowie to idioci. Nuda, nuda, nuda.

Tajemnica Siedmiu Zegarów - Agatha Christie

[Obrazek: tajemnica+siedmiu+zegarow+agatha+christie.jpg]

Jak (prawie) zawsze - świetny kryminał, z morderstwem, zagadką, ciekawymi postaciami i dowcipnymi dialogami. Jak najbardziej polecam.

Wielka Czwórka - Agatha Christie

[Obrazek: wielka+czworka+agatha+christie.jpg]

Tym razem niestety zawiodłam się na Christie. Autorka postanowiła oprzeć powieść na motywie superzłoczyńców dążących do zdobycia władzy nad światem i niestety wyszło bardzo niepoważnie, niewiarygodnie, groteskowo i z komiksową przesadą. Książki nie uratował nawet Hercules Poirot i jego małe szare komórki.

Christine - Stephen King

[Obrazek: christine+stephen+king.jpg]

Jeden z lepszych horrorów Mistrza. Mogłoby się wydawać, że uczynienie z samochodu krwiożerczej bestii to dość ryzykowny pomysł, ale w przypadku tej książki to był strzał w dziesiątkę. Napięcie utrzymywało się od początku do końca, a postacie pod względem psychologicznym są genialnie skonstruowane. Bałam się czytać w nocy, a to chyba największy możliwy komplement dla literatury grozy. Gorąco polecam.

Jak wytrzymać ze współczesną kobietą - Joanna Chmielewska

[Obrazek: bc1b8283217ae2012f55213b65303c953ef4.jpg]

Parę postów wcześniej pisałam o innej książce tej autorki - "Jak wytrzymać ze sobą nawzajem" - i niestety o tej mogę powiedzieć dokładnie to samo. Miało być śmiesznie, ale nie było. Szkoda.

Aktualnie czytam:
Frankenstein - Mary Shelley
Bajki robotów - Stanisław Lem
  Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Teraz czytam, ostatnio przeczytałem/am... - przez Sebastian - 31.10.2011, 22:41
RE: Teraz czytam, ostatnio przeczytałem/am... - przez tungar - 01.11.2011, 00:59
RE: Teraz czytam, ostatnio przeczytałem/am... - przez tungar - 01.11.2011, 01:35
RE: Teraz czytam, ostatnio przeczytałem/am... - przez edwardsss - 25.11.2012, 15:47
RE: Teraz czytam, ostatnio przeczytałem/am... - przez MissFuneral - 31.01.2013, 19:21
RE: Teraz czytam, ostatnio przeczytałem/am... - przez Monoceros - 08.10.2014, 09:35
RE: Teraz czytam, ostatnio przeczytałem/am... - przez milvanna - 04.05.2015, 11:19
RE: Teraz czytam, ostatnio przeczytałem/am... - przez katnissa - 04.05.2015, 17:10

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości