![[Obrazek: Jagiellon_rphpqqe.png]](http://s4.ifotos.pl/img/Jagiellon_rphpqqe.png)
Jagiellonia – Legia 07/11/2011 godz.18:30
Jagiellonia Białystok - Legia Warszawa 0:0
Jagiellonia Białystok: Tomasz Ptak - Grzegorz Bartczak, Tomasz Porębski, Thiago Cionek, Alexis Norambuena - Tomasz Kupisz, Hermes, Rafał Grzyb, Marko Cetkovic, Grzegorz Arłukowicz (70. Łukasz Tymiński) - Tomasz Frankowski (76. Jan Pawłowski).
Legia Warszawa: Dusan Kuciak - Jakub Rzeźniczak, Michał Żewłakow, Marcin Komorowski, Jakub Wawrzyniak - Maciej Rybus (86. Moshe Ohayon), Ivica Vrdoljak, Ariel Borysiuk, Janusz Gol (59. Rafał Wolski), Michał Kucharczyk (46. Michał Żyro) - Danijel Ljuboja.
Żółta kartka - Jagiellonia Białystok: Hermes, Tomasz Porębski, Grzegorz Bartczak, Jan Pawłowski. Legia Warszawa: Ariel Borysiuk, Jakub Wawrzyniak, Janusz Gol, Danijel Ljuboja, Marcin Komorowski.
Sędzia: Tomasz Garbowski (Kluczbork).
Widzów: 4900.
Niewiele dobrego da się powiedzieć o tym meczu. Legia jest już chyba zmęczona sezonem, i za bardzo nie ma się co dziwić. Wystarczy spojrzeć na efekty ich pracy, awans do dalszej rundy Ligi Europejskiej, drugie miejsce w tabeli Ekstraklasy, to jest dobry ale i ciężki sezon dla "Wojskowych". I oczywiście brak Radovicia, również miał duży wpływ na postawę Legii. Remis bezbramkowy nie krzywdzi ale też i nie zadawala, żadnej z drużyn, myślę jednak że to sprawiedliwy wynik.
Cytat:Trener Jagiellonii Czesław Michniewicz: "Gdy się remisuje u siebie zawsze jest niedosyt, ale patrząc na to, z kim nam przyszło dzisiaj grać, to z tego punktu musimy być zadowoleni. Legia była zespołem bardzo wymagającym, który na niewiele nam pozwolił. Zmieniliśmy pod kątem tego meczu ustawienie, myślę, że po części udawało nam się odbierać więcej piłek w środkowej strefie boiska, a tam był największy problem we wcześniejszych meczach.
Jestem zadowolony z postawy Grześka Arłukowicza i Tomka Porębskiego (młodych graczy, wychowanków Jagiellonii - PAP). Uważam, że dla tych nowych zawodników takie mecze zastępują co najmniej pół roku, a może i rok treningów. Wierzę w tych chłopców, ufam, że za rok o tej porze będą jeszcze lepsi. Zdobyliśmy punkt, przed nami mecz ze Śląskiem Wrocław, mecz z liderem. Postaramy się zagrać lepiej, troszkę może odważniej, ale na Legię nie mogliśmy się rzucić, wiedzieliśmy, jaką siłą ofensywną dysponuje, stąd taka taktyka".
Trener Legii Maciej Skorża: "Nie udało się nam niestety wygrać w Białymstoku, chociaż z takim zamiarem tu przyjechaliśmy, żeby w końcu, po tak długim czasie, Legia tu odniosła zwycięstwo. Ale obiektywnie oceniając ten mecz, za mało zrobiliśmy ku temu, żeby ten mecz wygrać. Mam tu na myśli szczególnie pierwszą połowę, gdzie zagraliśmy bez entuzjazmu, bez ambicji, agresji. Za mało było pazerności, żeby zdobyć bramkę. Uważam, że tę połowę zupełnie straciliśmy. W drugiej było już lepiej, ale brakowało nam cierpliwości, więcej ruchu z przodu, więcej zmienności pozycji.
Jagiellonia była dzisiaj bardzo dobrze ustawiona przez trenera Michniewicza i nie dała sobie niestety strzelić bramki. Straciliśmy dwa punkty. Nie jesteśmy zadowoleni ze swojej postawy".