Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Acer eMachines EM350-21G16IKK W7S
Co myślicie o tym netbooku, zastanawiam się nad jego kupnem ;]

http://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbook...content_3c
  Odpowiedz
Napisz do czego chcesz używać netbooka to powiem Ci czy warto.
Ja osobiście nie polecam kupna netbooka ze względu na brak możliwośc jego rozbudowy ale jak napiszesz do czego chcesz używać tej zabawki (bo moim zdaniem to jest zabawka) to opiszę Ci czy się nadaje.
  Odpowiedz
No wiem że to zabawka ;] do internetu ;] bo przecież do tego netbook służy i tak ogólnie do filmów oglądania może czasem jakąś grę małą, nic więcej.
  Odpowiedz
Z tego co widzę to jest on zbudowany na podobnych podzespołach co HP Mini 210-2030sw XK389EA więc wydaje się być dobrym, zastanawia mnie tylko tak niska cena, zazwyczaj takie "zabawki" kosztują w granicach 1300 zł jak np HP Mini 210-2030sw.
Kolejny minus to bardzo krótka gwarancja na baterię 6 miesięcy, na netbooka tylko 12 miesięcy - zazwyczaj tak krótki okres gwarancji może świadczyć o awaryjności sprzętu.

Minusy:
- brak Bluetooth
- krótka gwarancja na baterię
- krótka gwarancja na netbooka

Plusy:
- Cena
  Odpowiedz
opinie ma dobre niby dzieki za info
  Odpowiedz
No jak na internet i filmy to dobry netbook,ale pograć to sobie nie pograsz chyba,zę w takie gry jak undeground 2 i to na średnich

Zastanawia mnie,czemu netbook o takich parametrach max działanie baterii do 4h, nie wiem często oglądam netbooki lub notebooki i zawsze o podobnych parametrach to koło 7-8h chodzi na baterii ...

Odpowiedz
danielo117o napisał(a):No jak na internet i filmy to dobry netbook,ale pograć to sobie nie pograsz chyba,zę w takie gry jak undeground 2 i to na średnich

Zastanawia mnie,czemu netbook o takich parametrach max działanie baterii do 4h, nie wiem często oglądam netbooki lub notebooki i zawsze o podobnych parametrach to koło 7-8h chodzi na baterii ...

Te co mają 7-8 h mają baterię 6 komorową a ta ma tylko 3 stąd też ten spadek mógł wyjść ale nie wiem jeszcze na razie oglądam i czekam na ciekawsze :D
  Odpowiedz
Ja szczerze wolałbym wziąść np coś takiego parametry podobne,ale samsungi są podobno bardzo dobre
http://allegro.pl/samsung-n145-np-n145-j...25624.html
  Odpowiedz
Netbook eMachines EM350-21G16IKK W7S o którym mowa w pierwszym poście nie nadaje się do niczego.
Co z tego że ma wbudowane 1GB pamięci skoro karta graficzna pobiera z niej max 256MB.
Dla systemu w najlepszym wypadku pozostaje 768MB. To za mało dla gier.
Wspomnę jeszcze o tym że zintegrowane karty graficzne są najgorsze do gier zwłaszcza od Intela.
Karta Intel GMA 3150 to karta do pakietów biurowych i internetu. Nie nadaje się do gier.
GMA 3150 to mobilna karta graficzna o zaniżonym taktowaniu aby pobierała mniej napięcia z baterii.
Windows 7 Start to najuboższa wersja systemu i przy 768MB pamięci RAM nie będzie demonem szybkości.
Procesor 1,66GHz to dziadek w porównaniu do peceta w tej samej cenie ale to Netbookowa wersja.
Jeśli chodzi o NFS Underground to na tej karcie graficznej pograsz tylko
na minimalnych ustawieniach obrazu i dźwięku żeby zyskać te kilka dodatkowych FPS-ów.
Nie wyobrażam sobie jak ten malec by się grzał podczas grania w jakąkolwiek wersję starszego NFS.
Słowo daje nie polecam - wolałbym laptopa z przed dwóch, trzech lat niż TO.
  Odpowiedz
piszesz o grach ale netbook jest do internetu i do tego mi bedzie potrzebny jak myślisz te parametry wystarczą do płynnego korzystania z internetu i ewentualnie ogladania filmow
  Odpowiedz