Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Ambasada - komedia w wersji refleksyjnej
Kilka dni temu wybrałam się do kina na polską komedię pt. Ambasada. Miało być bardzo śmiesznie, ale jak dla mnie było refleksyjnie. Obsada niczego sobie: Więckiewicz i... Negal! Ten drugi pan w roli bądź co bądź nietypowej, a zresztą pierwszy też ostro pojechał :)

Komedia średnio mnie śmieszyła, no może za wyjątkiem dwóch czy trzech momentów. Jeden nawet pamiętam, to było coś w stylu:
Cytat:To było w czasach, kiedy koza była więcej warta od żony(...)

Przesłanie, jakie wyniosłam po obejrzeniu Ambasady można by streścić w jednym krótkim zdaniu:

Miej świadomość, że wszystko mogłoby wyglądać inaczej, gdyby...

No właśnie, gdyby co?

Trailer Ambasady:

Oglądaliście ten film? Co o nim myślicie? A może ktoś z was się na niego jeszcze wybiera?
  Odpowiedz
Jeszcze nie oglądałam tego filmu, ale muszę przyznać, że zachęcił mnie do filmu już sam fakt, że zagra w nim Adaś Darski (Nergal), to ciekawa postać, choć mam do niego i tak mieszane uczucia.
Ogólnie żarty z Żydów, II WŚ i tej tematyki nie są mi w smak, ale zobaczymy - może rzeczywiście "coś" jest w tym filmie...
Free Your Mind!
  Odpowiedz
Filmu nie oglądałem ale słyszałem że to kompletna klapa.
Już sam fakt że Artur Piertras filmu nie poleca (a na jego opiniach raczej nigdy się
nie przejechałem) mówi mi że szkoda czasu na oglądanie tego filmu.

Macie tutaj film z jego opinią (może ktoś go jeszcze zna :P), wszystko na samym początku:

Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
  Odpowiedz
Jakoś przestałam oglądać polskie filmy, bo moim zdaniem ich poziom odbiega znacznie od zadowalającego, ale ten film obejrzę :)
  Odpowiedz
trailer też był dla mnie ciekawy, ale teraz faktycznie sama nie wiem ;/
  Odpowiedz