Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Andrzej Lepper nie żyje.
(06.08.2011, 01:40)MissFuneral napisał(a): Ja też bez obrazy dla nikogo. Oczywiście, że szkoda człowieka, choć nie zgadzam się (i nigdy nie zgadzałam) z powiedzeniem, że "o zmarłych źle się nie mówi", a o Lepperze baaardzo wiele złego można by powiedzieć, ale to inna sprawa, spróbuję napisać coś dobrego.
Z pewnością Andrzej Lepper miał niezwykłą, charyzmatyczną osobowość i był jedyną w swoim rodzaju indywidualnością na polskiej (jeśli nie światowej) scenie politycznej oraz żywym dowodem na to, że nawet niewykształcony człowiek znikąd może osiągnąć bardzo wiele, jeżeli będzie uparcie i wytrwale dążyć do celu.
No cóż, taką sobie Andrzej Lepper wybrał drogę (jeśli to faktycznie było samobójstwo) i powinniśmy to uszanować, każdy człowiek ma prawo wyboru.
(A propos, ja też nie chciałabym, żeby mi po śmierci pisali [*] w Internecie...)

Nie chciałabym przy takiej okazji wchodzić zbyt głęboko w politykę, zaznaczam, że jestem zdecydowanym antyPiSowcem, ale to już chyba lekka przesada...
Co tu ma do rzeczy Kaczyński? Sugerujesz, Tony, że miał on coś wspólnego ze śmiercią Leppera? I w czym on niby był mu niewygodny? Przecież Lepper już od dawna nie istniał na scenie politycznej, w jaki sposób mógł on być dla jakiegokolwiek polityka niewygodny?

Tony ma rację Lepper za dużo wiedział...
  Odpowiedz
(06.08.2011, 14:14)Amycus96 napisał(a): Właśnie oglądałem wiadomości i mówili ze mogły to być problemy finansowe.

Nie sądzę, a raczej mocno w to wątpię.
Andrzej Lepper mocno był zaangażowany w chorobę swojego syna, zapożyczał
się u wszystkich możliwych znajomych, aby mu pomóc, ale stać go było na spłacenie
tych długów.
Nie wydaje mi się aby główną przyczyną były problemy finansowe.
Czas na pewno pomoże odkryć więcej tajemnic okoliczności śmierci Andrzeja Leppera.

Dziwni są ludzie - z zewnątrz potrafimy być odważni, wyrachowani, mocno stąpający po ziemi.
Jak się jednak często okazuje pod płaszczem twardego człowieka kryje się wrażliwy i słaby charakter...
  Odpowiedz
SEKCJA ZWŁOK ZAKOŃCZONA

Podczas sekcji zwłok Andrzeja Leppera nie stwierdzono obrażeń, które wskazywałyby na udział osób trzecich - poinformowała rzeczniczka Prokuratury Okręgowej w Warszawie Monika Lewandowska. Podkreśliła, że protokół sekcji zwłok będzie sporządzony po przeprowadzeniu dodatkowych badań. Nie potrafiła określić precyzyjnego terminu.
  Odpowiedz