Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Antywirus- Norton czy Avast
Witam.
Chciałbym się dowiedzieć czy bardziej opłaca się posiadać Nortona czy Avasta? Ponieważ w tej chwili posiadam Avasta a słyszałem że podobno Norton jest dużo lepszy.
Jak sądzicie?
  Odpowiedz
Ja bym wybrał nortona :) Miałem kiedyś avasta to od razu zmieniałem ;D
[Obrazek: Kd6SQvD.png]
  Odpowiedz
Mam avasta i mnie denerwuje, zmieniam na nortona:-)
[ Sygnatura usunięta przez moderatora. ]
  Odpowiedz
Żaden Antywirus nie wykrywa wszystkich wirusów!
Moim zdaniem jeśli ma się dobrego kompa to należy zainstalować 2 antywirusy (takie, które się nie gryzą), ponieważ jeden mało daje, a więc najlepiej zainstalować oba :D
  Odpowiedz
Ja wyznaję zasadę że najlepszym antywirusem jest brak antywirusa
Jak system się przymula wystarczy przeintalować po zatym
antywirus blokuje mi bota i cracki co skłoniło mnie do odistalowania
Wysłane z mojego LG-E400 za pomocą Tapatalk
  Odpowiedz
Na słabych kompach najlepiej nie instalować w ogóle, ale na mocnych jak najbardziej jest to wskazane.
Bez antywirusa komputer w miesiąc się zawirusuje
  Odpowiedz
(09.11.2012, 22:47)adi211 napisał(a): Żaden Antywirus nie wykrywa wszystkich wirusów!
Moim zdaniem jeśli ma się dobrego kompa to należy zainstalować 2 antywirusy (takie, które się nie gryzą), ponieważ jeden mało daje, a więc najlepiej zainstalować oba :D

5 sobie zainstaluj...

tech-sas napisał(a):Instalacja kilku programów antywirusowych nie zwiększy naszego bezpieczeństwa. Dodatkowo mogą się pojawić następujące niedogodności: spowolnienie, konflikty między antywirusami, zawieszanie się komputera oraz inne mniej lub bardziej poważne problemy. Dotyczy to także zapory ogniowej (firewall). Wątkiem jest oprogramowanie anty-szpiegowskie, którego kilkakrotna instalacja nie destabilizuje systemu operacyjnego. Minimalnym i zarazem optymalnym rozwiązaniem jest instalacja jednego programu antywirusowego, posiadanie jednej zapory ogniowej oraz jednego programu anty-szpiegowskiego.

Oczywiście że norton avast jest tak słaby że nie wiem jak można takiego dziadostwa używać, antywirusy wyskakują we wszystkim co byś nie sciągał i jakiej strony byś nie otwierał. Norton jest dobrym antywirusem i spełnia swoją rolę w 100% jest 10x lepszy niż Avast. Osobiście korzystam z Kasperskyego i jestem bardzo zadowolony z jego działania.
  Odpowiedz
To są dwa antywiry skierowane jakby do różnej publiki. Norton to już w zasadzie profesjonalne narzędzie, którym chroni się na przykład komputery firmowe. Avast skierowany jest do popularnego użytkownika sieci, który nie ma na co dzień do czynienia z poważnymi zagrożeniami ze strony innych użytkowników/wirusów. Coś za coś, Norton jest droższy i dość mocno obciąża komputer, ma za to różne ciekawe opcje zabezpieczeń. A ja i tak wolę produkty firmy Kaspersky.
  Odpowiedz
Po ostatnim wybrykach z avastem co mi przepuścił tyle trojanów chyba podziękuje temu antywirusowi.
Oh, I’m not afraid to die for the other kind of love
Take me to church
I'll worship like a dog at the shrine of your lies
I'll tell you my sins and you can sharpen your knife
Offer me that deathless death
  Odpowiedz
Ja nie używam żadnego ale moim zdaniem Norton jest lepszy.
Nie raz miałem problem z wirusami to instalowałem na jakiś czas anty wirusa.
I avast czasami nie mógł sobie poradzić, za to norton dał rade ;)
Codziennie nowości filmowe, Seriale TV, Gry PC, Bajki i wiele innych
Wejdź do chomika
  Odpowiedz