Po co w ogóle te nerwy?!
B0hazard napisał(a):Prędkość uploadu nie przekracza 700 kb/s,
B0hazard napisał(a):powiedzmy sobie szczerze - upload na chomikuj.pl jest kompletnie nie opłacalny bo za długo trwa.
Czy Ty wiesz ile bym dał aby móc wysyłać z taką prędkością?
Ja wysyłam dane na chomika z prędkością 14,4 kb/s czyli 48 razy wolniej od Ciebie.
Jak dla mnie w zupełności wystarczające byłoby 128 kb/s czyli 5,5 razy wolniej od Ciebie.
Jest takie przysłowie: "Dasz palec a odgryzą Ci rękę".
Masz wysyłanie 700 kb/s a już szukasz wiatru w polu na szybsze wysyłanie.
Ciesz się z tego co masz bo są tacy co wysyłają 2, 4, 8, 16, 32 i 48 razy wolniej od Ciebie i nie narzekają.
Ciesz się że nie wysyłasz pliku 1GB dwa dni tak jak ja.
B0hazard napisał(a):Chomikuj.pl, zrobiło maksymalne ograniczenia jakie chyba mogą być
Już wspominaliśmy na forum i powtórzę iż całe giga łącze internetowe Chomikuj.pl jest giga szybkie.
Ale aby nie powstał zator, pasma udostępniane każdemu z nas są odpowiednio ograniczone.
Gdyby każdy mógł wysyłać i pobierać z maksymalną prędkością to powstałby zator i wysyłanie/pobieranie spadłoby do kilku kilobitów na sekundę a tego byśmy nie chcieli.
Stąd ograniczenie 700kb/s, które przy dobrych wiatrach jest bardzo imponujące.
Jest też druga strona medalu.
Jak wiadomo policja internetowa śledzi sieć.
Siedzą tam specjaliści od pecetów nierzadko lepsi od nas.
Najczęściej obserwują i przechwytują duży ruch w sieci.
W gazetach często jest ładnie napisane że dorwali następnego pirata bo sporo wysyłał i pobierał.
Teraz warto pomyśleć co by było gdyby Chomikuj.pl ustawiło większy limit na przepustowość, choćby 1 megabit na sekundę na wysyłanie i pobieranie danych.
Ruch na pewno by się zwiększył ale jednak Chomikuj.pl nie chce stracić najwytrwalszych klientów i ustawia wystarczający limit przepustowości nie budzący podejrzeń.
Takie jest moje zdanie.
B0hazard napisał(a):Maksymalny łączny rozmiar plików to 1GB,
Przez ChomikBoxa wyślesz więcej plików o łącznym rozmiarze większym niż ten 1GB z łączną prędkością 700 kb/s (sam kiedyś to sprawdzałem na innym łączu).
Prędkość łączna 700 kb/s dzielona jest przez ilość jednocześnie wysyłanych plików w dowolnym rozmiarze.