ftp://109.196.92.86/Poradniki user: user hasło: user |
Używaj przycisku rozważnie!!!
Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku
ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
Będę dziadkiem :) - czyli rozmnażanie rybek
|
||||||
24.12.2012, 17:32
Po kupieniu trójki mieczyków zauważyłem, że jedna z samiczek cały czas obcuje z samcem, natomiast druga jest przez niego odganiana. Na początku nic sobie z tego nie robiłem, uznałem, że to normalne przy trójkącie, że ktoś zawsze jest poszkodowany. Ale teraz wyszło szydło z worka. Rybce zaokrąglił się brzuszek prawie 3 krotnie urósł a dodatkowo miedzy płetwami brzusznymi a odbytową pojawiła się ciemna plamka.
Używaj przycisku rozważnie!!! Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
24.12.2012, 17:35
Gratuluję. ; )
24.12.2012, 18:17
Hhahaha,Gratuluje stary a i to jeszcze w jaki dzień dowiedziałeś się i nas informujesz,no nie wierze nie wyczynie ale optimista jesteś,z tego się cieszę
Stop pomagania!
24.12.2012, 22:19
Gratuluje.
Oh, I’m not afraid to die for the other kind of love
Take me to church I'll worship like a dog at the shrine of your lies I'll tell you my sins and you can sharpen your knife Offer me that deathless death
24.12.2012, 23:24
Haha gratuluję dziadku
Czyżby czekał Cię zakup kotnika?
25.12.2012, 01:35
Nie mam wyjścia.
Używaj przycisku rozważnie!!! Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
29.12.2012, 17:51
I jak potwierdza się? Rośnie brzuch?
Te mieczyki strasznie są podobne do platek. Prawie identyczne ryby.
29.12.2012, 23:03
Już jest ogromny. Jeszcze 2 tygodnie i powinien być miot. Ale za to mam drugą samiczkę chorą. Chyba to co miały twoje Platki.
Używaj przycisku rozważnie!!! Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş Blachu82 napisał(a):Ale za to mam drugą samiczkę chorą. Chyba to co miały twoje Platki.Brzuch się zapada, zmienia lekko kolor, przyklapnięta płetwa brzuszna i grzbietowa, ogon robi się mniej rozłożysty jakby złożony? Jak znajdziesz sposób jak to wyleczyć stawiam piwo i zaraz lecę z tą informacją do sklepów w których widziałem chore na to rybki. W razie "W" pisz juz w innym wątku o chorobach, żeby nie mieszać tematów.
Brzuch lekko zapadnięty. Osowiała, siedzi przez większość czasu pod filtrem, unika innych ryb, nie je wcale, albo bardzo mało. Do pływania używa płetw brzusznych, rzadko ogona. Kolor w porządku.
Kiedy należy przenieść rybkę do kotnika? admin napisał(a):Jak znajdziesz sposób jak to wyleczyć stawiam piwo i zaraz lecę z tą informacją do sklepów w których widziałem chore na to rybki.U mnie rybka samotnie pływała, nie jadła chyba z 6 dni, a jeśli już to małe ilości i jej przeszło. Nie chcę strzelać, nie wiem co jej dolegało, ale pomogło jej izolacja i głodówka. Podejrzewałem zapalenie przewodu pokarmowego, gdyż czasem jest powodowane przez pokarm zawierający dużo białka, a ja stosowałem karmę z dodatkiem jajka. |