Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Będę dziadkiem :) - czyli rozmnażanie rybek
Po kupieniu trójki mieczyków zauważyłem, że jedna z samiczek cały czas obcuje z samcem, natomiast druga jest przez niego odganiana. Na początku nic sobie z tego nie robiłem, uznałem, że to normalne przy trójkącie, że ktoś zawsze jest poszkodowany. Ale teraz wyszło szydło z worka. Rybce zaokrąglił się brzuszek prawie 3 krotnie urósł a dodatkowo miedzy płetwami brzusznymi a odbytową pojawiła się ciemna plamka.
[Obrazek: Oh_yes_its_free-1338710999.png] ftp://109.196.92.86/Poradniki
user: user
hasło: user

[Obrazek: Userbar-1340978593.png]
Używaj przycisku [Obrazek: postbit_reputation.gif] rozważnie!!!
Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku [Obrazek: postbit_edit.gif]

ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
  Odpowiedz
Gratuluję. ; )
  Odpowiedz
Hhahaha,Gratuluje stary a i to jeszcze w jaki dzień dowiedziałeś się i nas informujesz,no nie wierze nie wyczynie ale optimista jesteś,z tego się cieszę :D
Stop pomagania!
  Odpowiedz
Gratuluje. :)
Oh, I’m not afraid to die for the other kind of love
Take me to church
I'll worship like a dog at the shrine of your lies
I'll tell you my sins and you can sharpen your knife
Offer me that deathless death
  Odpowiedz
Haha gratuluję dziadku :)
Czyżby czekał Cię zakup kotnika?
  Odpowiedz
Nie mam wyjścia.

ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
  Odpowiedz
I jak potwierdza się? Rośnie brzuch? ;)
Te mieczyki strasznie są podobne do platek. Prawie identyczne ryby.
  Odpowiedz
Już jest ogromny. Jeszcze 2 tygodnie i powinien być miot. Ale za to mam drugą samiczkę chorą. Chyba to co miały twoje Platki.

ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
  Odpowiedz
Blachu82 napisał(a):Ale za to mam drugą samiczkę chorą. Chyba to co miały twoje Platki.
Brzuch się zapada, zmienia lekko kolor, przyklapnięta płetwa brzuszna i grzbietowa, ogon robi się mniej rozłożysty jakby złożony?

Jak znajdziesz sposób jak to wyleczyć stawiam piwo i zaraz lecę z tą informacją do sklepów w których widziałem chore na to rybki.
W razie "W" pisz juz w innym wątku o chorobach, żeby nie mieszać tematów. :)
  Odpowiedz
Brzuch lekko zapadnięty. Osowiała, siedzi przez większość czasu pod filtrem, unika innych ryb, nie je wcale, albo bardzo mało. Do pływania używa płetw brzusznych, rzadko ogona. Kolor w porządku.

Kiedy należy przenieść rybkę do kotnika?

admin napisał(a):Jak znajdziesz sposób jak to wyleczyć stawiam piwo i zaraz lecę z tą informacją do sklepów w których widziałem chore na to rybki.
U mnie rybka samotnie pływała, nie jadła chyba z 6 dni, a jeśli już to małe ilości i jej przeszło. Nie chcę strzelać, nie wiem co jej dolegało, ale pomogło jej izolacja i głodówka. Podejrzewałem zapalenie przewodu pokarmowego, gdyż czasem jest powodowane przez pokarm zawierający dużo białka, a ja stosowałem karmę z dodatkiem jajka.
  Odpowiedz