Czasami nie da się żyć, bez tej jedynej osoby, a każdy z pewnością ma taką osobę którą nie wyobraża sobie życia.
Nie wyobrażam sobie życia bez koleżanki mojej, która się przepisała do innej klasy
Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
Bez kogo nie wyobrażacie sobie życia?
|
15.01.2014, 18:34
Są takie osoby, bez których nie da się żyć oraz zapomnieć.Często myślimy o tych bliskich osobach, śnimy o nich czasami, a przede wszystkim układamy sobie plany w głowie z tymi osobami.
Czasami nie da się żyć, bez tej jedynej osoby, a każdy z pewnością ma taką osobę którą nie wyobraża sobie życia. Nie wyobrażam sobie życia bez koleżanki mojej, która się przepisała do innej klasy
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
16.01.2014, 01:11
Jeszcze trochę, a stojąc na chodniku śmignie obok ciebie samochód, a ty tylko w ułamku sekundy ujrzysz tam twarz dziewczyny za szybą i powiesz, że nie możesz bez niej żyć.
Nie ma osób bez których nie mogę żyć. Jeśli ktoś z bliskich umrze, to ja będę żył dalej. Z pewnością będzie mi ciężko, ale niestety takie jest życie. Jako że nie założyłem rodziny i na razie nie planuję, to nie mogę powiedzieć jak trudne byłoby dla mnie, gdyby żona umarła, albo moje dziecko. Nie chcę sobie nawet tego próbować wyobrażać.
12.03.2014, 13:29
Ludzie przychodzą i odchodzą, a zyć trzeba dalej. Niestety taka kolej rzeczy. Na pewno będzie mi ciężko kiedy stracę swoich bliskich, ale liczę się z tym, że taki dzień nadejdzie i jakoś trzeba będzie sobie poradzić
12.03.2014, 13:49
Zależy jak na to patrzeć. Rodzina, bliscy przyjaciele mogą być ciężarem, gdy chce się rozwinąć skrzydła i próbować pełnej samodzielności, bądź możemy te osoby prosić nieustannie o pomoc, albo jej oczekiwać w złym wypadku. Bardziej mi tu pasuje określenie "przywiązanie" do osób. Jeśli ktoś umrze, to przecież jest życie, a toczy się ono dalej, więc nie widzę sensu by się poddawać na starcie. Zależy to również od osoby, sprawa indywidualna. Jedni będą za kimś płakać, a drudzy, spojrzą, popatrzą się i pójdą dalej.
17.03.2014, 20:16
Bez kogo nie wyobrażam sobie życia? Chiałoby się powiedzieć, że bez rodziny- ale wiem, że kiedyś będę musiała żyć bez nich, przecież są ,,tylko" ludźmi, a wiadomo, że ludzie przychodzą i odchodzą. Tak samo z przyjaciółmi, miłością życia- przecież żyliśmy zanim ich poznaliśmy, trzeba będzie żyć również po rozstaniu (jakimkolwiek, w tym tak definitywnym jak przytoczył Swordancer).
Ale jest jedna osoba, bez której nie wyobrażam sobie mojego życia- JA. Oczywiście tu też trzeba zrobić pewne założenia- ograniczyć definicję życia do naszego tu i teraz, do życia ziemskiego (i w tym wcieleniu- bo czy przemieniona w coś/ kogoś innego dalej byłabym sobą ,,we własnej osobie"? To chyba temat na bardzo długą rozmowę filozoficzną, a nie o to tu chodzi)
Staram się pisać poprawnie
|