Bląd Chomikboxa , POMOCY !!
|
06.05.2015, 03:55
Witam , chomikbox przestal mi dzialac i podzas próby uruchomienia pojawia sie blą "shellexecute: - 1021 . Czy mial ktos z nim doczynienia ? reinstalacja , instalaja starszej wersji jak i czyszczenie ccclenerem ni nie dalo. Mial ktos podobny problem ?
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
06.05.2015, 08:12
Z chomikbox'ami jest różnie - na niektórych komputerach po prostu odmawiają współpracy.
Jaki masz system operacyjny i na czym go włączasz (Pc, notebook, tablet, laptop)?
06.05.2015, 13:10
windowsk 7 32 bit na laptopie do przedwczoraj wszystko chodzilo bez najmniejszego problemu :/
06.05.2015, 15:17
Nie wiem dokładnie w czym był pisany chomikbox, lecz to ewidentnie jego wina (bądź wybrakowania podstawowych funkcji w windowsie). Szczerze - nie wiem jak ci poradzić. Może jakbym miał twój komputer przed oczami...
Po analizie przy użyciu Googla, dowiedziałem się że to może być usterka komputera (co było by niedorzeczne i skreśliło by tą firmę z mojej listy producentów). Powiedz mi czy korzystasz z laptopa Della? Nie wiem co ma chomikbox z programami Della, ale widocznie muszą oni instalować taki syf że nawet w system się wgryza...Jedyne co mogę ci na ten czas poradzić to uruchomić proces przywracania systemu. Przywróć go do dnia w którym chomikbox działał...
21.12.2017, 17:43
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.12.2017, 17:55 przez Remigiusz Danelczyk.)
Witam, wiem, że temat jest nieco zapomniany. Szukałem rozwiązania tego problemu w Internecie, ale żadne z zaproponowanych rozwiązań, które znalazłem nie pomogły, choć robiłem podejście kilkukrotnie w odstępach kilkumiesięcznych (deinstalacja, czyszczenie rejestru). Być może ktoś będzie jeszcze szukał rozwiązania problemu z ChomikBox, a mi akurat, zupełnie przypadkiem, udało się znaleźć rozwiązanie, które u mnie zadziałało. Wystarczyło wyczyścić folder, w którym przechowywane są ustawienia aplikacji: Users\UserName\AppData\Local\ChomikBox. Po tej czynności aplikacja się uruchomiła tworząc nowe pliki conf.ini oraz message.log. Mam nadzieję, że komuś z Was również to pomoże.
|