Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Blokady chomików przez programy
Witam

wszedłem przed chwilą na chomika i patrzę zablokowany.

Powód to :

Witam, konto zostało zablokowane całkowicie z powodu naruszenia Regulaminu Pkt. VII. I. h: "Użytkownikowi zabrania się: (...) h. zamieszczania w Serwisie skryptów i programów wykonywalnych oraz umieszczania plików, które mogą zakłócić funkcjonowanie łączy, serwera lub witryn innych Użytkowników, w tym zwłaszcza skryptów powodujących sztuczne pobrania plików, sztuczne naliczanie punktów, sztuczne zliczanie transferu".

Czyli przez program.

A 2 dni temu kupiłem program chomik rater pro do oceniania plików na chomikuj myślę że to przez niego został mi zablokowany chomik.

Wycinek regulaminu na to wskazuje.

Chomik MegaKinoZapraszam i Azazelangel2000 także zostali zablokowani.

Co o tym myślicie to przez program jak mówię czy może za coś innego?
  Odpowiedz
Azazelangel pisał z innego konta że dostał za "nabijanie punktów"

a dokładnie:

"czekali az dodam pliki i tyle zablokowali rzekomo za nabijanie punktów jak konto dzialalo 5 dni i bylo na nim 400 tys i wymieniony maniak odwdzięczyli sie z protest szybciutko sie odbuduje"

i jeszcze to:

" bzdury póki nie prze chomikowałem plików i konto było puste nie mieli powodów nigdy nie oszukałem choćby na jeden punkt ,nie reklamowałem żadnych serwisów itp wczoraj miałem zle przeczucie bo wywalali mi filmy których już nie miałem na koncie vip uploader a dziś dwa konta w tej samej chwili gdzie nigdy nic nie było sprzedane ani niczym nabite nie używane zadne zbieracze itp Twoje konto zostało zablokowane Witam, konto zostało zablokowane całkowicie z powodu naruszenia Regulaminu Pkt. VII. I. h: "Użytkownikowi zabrania się: (...) h. zamieszczania w Serwisie skryptów i programów wykonywalnych oraz umieszczania plików, które mogą zakłócić funkcjonowanie łączy, serwera lub witryn innych Użytkowników, w tym zwłaszcza skryptów powodujących sztuczne pobrania plików, sztuczne naliczanie punktów, sztuczne zliczanie transferu". "
Codziennie nowości filmowe, Seriale TV, Gry PC, Bajki i wiele innych
Wejdź do chomika
  Odpowiedz
Lub większe podejrzenia mam tez do strony http://www.solutionsoftware.pl. Ponieważ sprzedawałem za pomocą niej tez troszkę transferu. A wiadomo że to skrypt a w regulaminie pisze i skrypcie więc trzeba być ostrożnym.
  Odpowiedz
Prosto z mostu. Azazangel tez udaję świętego, a wrócił tylko dlatego bo był sposób na sprzedawanie transferu. Jemu nie zablokowali za program czy coś tylko za to że sprzedawał transfer w nieumiejętny sposób i tyle. Tobie tak samo Damiano.
  Odpowiedz
Ale Azazelangel2000 i MegaKinoZapraszam zostali zablokowani w tym samym czasie :),
więc Azazelangel2000 i MegaKinoZapraszam dostali bana z dwóch innych powodów w tym samym czasie ?
Codziennie nowości filmowe, Seriale TV, Gry PC, Bajki i wiele innych
Wejdź do chomika
  Odpowiedz
Widocznie administracja się wkurzyła i postanowiła zrobić porządek.
  Odpowiedz
(14.02.2013, 18:22)Twistek napisał(a): Ale Azazelangel2000 i MegaKinoZapraszam zostali zablokowani w tym samym czasie :),
więc Azazelangel2000 i MegaKinoZapraszam dostali bana z dwóch innych powodów w tym samym czasie ?

A możesz wielce ten powód podać ?...
  Odpowiedz
Kur... Mi również konto zablokowali... Co się dzieje? za jakie programy? Na konto wpływały pkt tylko z zachomikowanych, było logowane raz dziennie i jakie mogły tam byś stosowane skrypty czy programy? To jest śmiech na sali.
Ech...
  Odpowiedz
Po prostu chamstwo :(. Powinien nikt nie wrzucać plików już żadnych i wszyscy wszystko pousuwać z kont.
  Odpowiedz
Aż chce się powiedzieć "a nie mówiłem".
Jestem pewien że chodzi właśnie o stronę do sprzedawania transferu. Piotrek został zablokowany
na obu ponieważ na obu sprzedawał transfer (to tylko moje przypuszczenie). Nie oszukujmy się,
jego powrót był spowodowany właśnie możliwością sprzedaży punktów tak jak już to napisał
pawel4325. Pozostaje czekać na następne blokady.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz