Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Boty na forum
Ponieważ nie ma na forum żadnej informacji, chciałbym zapytać co administracja robi w celu wyeliminowania botów które się rejestrują jak również zakładają po 100 tematów.
Jest to dość uciążliwe przewijanie stron jak spamer napisze kilkadziesiąt tematów, również źle wygląda jeżeli w "Kto jest online" jest więcej zbanowanych niż normalnych userów.

Co administracja ma zamiar zrobić w tej sytułacji, która utrzymuje się już od kilku miesięcy?
Administracja podjęła już stosowne kroki w tej sprawie. Lada dzień problem minie ;)
Obserwujcie je uważnie. Nie powinny się już rejestrować i pisać, no i te konta zbanowane trzeba skasować, bo faktycznie można się przestraszyć.
Ataki na fora zawsze będą się odbywać.
Forum się zabezpieczy ale ktoś ominie zabezpieczenia i znowu będzie spamował - niestety taka kolej rzeczy.
Nie ma co panikować, myślę że administracja widzi problem i próbuje z nim walczyć. Nie musimy jako zwykli użytkownicy
zwracać im na to uwagi, tak myślę. Jednak fakt że ostatnio po "napadzie" botów forum nie wyglądało ładnie.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
Na szczęście jest już odpowiednie narzędzie i jeśli do końca tygodnia żadnemu nie uda się zarejestrować, to raczej boty nie mają szans. Mi w zasadzie chodzi o to, żeby ktoś napisał jakby jakiemuś jeszcze jakimś cudem się udało wniknąć tutaj. Można wtedy odpowiednio te narzędzia dostosować.
Można zawsze wprowadzić trudniejsze Captcha, AntySpam już jest więc ok - 20 sekund trzeba czekać czy tam ileś by móc napisać nowy wątek/post :)
Pytanie tylko, czy ten AntySpam naprawdę coś daje.
Jak widać, nie mamy już problemów z botami. Zamykam.