Którą choinkę wybieracie i dlaczego?
Jakie według Was decydujące różnice mają wpływ na wybór choinki?
Ja może wypowiem się trochę później. Zaczekam na Wasze opinie
Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
Ankieta: Choinka żywa czy sztuczna? Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie. |
|||
Choinka żywa | 7 | 38.89% | |
Choinka sztuczna | 8 | 44.44% | |
Nie mam zdania... | 3 | 16.67% | |
Razem | 18 głosów | 100% |
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie | [Wyniki ankiety] |
Choinka żywa czy sztuczna?
|
Którą choinkę wybieracie i dlaczego? Jakie według Was decydujące różnice mają wpływ na wybór choinki? Ja może wypowiem się trochę później. Zaczekam na Wasze opinie Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
21.12.2012, 00:21
Zdecydowanie żywa:
- Wprowadza nastrój - wydaje nam się, że jesteśmy na łonie natury 9no coś mniej więcej). - Pachnie - aromat igliwia mieszający się z zapachem świątecznych potraw - coś wspaniałego. - Naturalność - jesteśmy bliżej natury Oczywiście wiadomo, że drzewka zanim trafią do naszych domów, muszą być ścięte (no z fabryki to one się nie biorą), ale są to specjalnie sadzone drzewka, więc nie ma się co martwić, że zmniejszają areał lasów - po to właśnie zostały zasadzone. Sztuczna choinka wiadomo, może być eksploatowana przez lata, ale w moim odczuciu nie daje takiej radochy, przynajmniej nie tym, którzy od dziecka mieli w domu żywą. Igły z niej nie spadają, w każdej chwili jest gotowa do ubrania, tak więc ma swoje zalety. Całe szczęście są amatorzy zarówno plastiku jak i natury i każdy może sobie wybrać taką choinkę, jaka spełnia jego wymagania.
21.12.2012, 00:38
Ja w tym roku mam żywą kiedyś nie było plastikowych choinek, szlo się do lasu i wycinalo i było dobrze, więc nie wiem w czym problem.. popieram vil,
Wysyłane z mojego LG GT540 za pomocą Tapatalk 2
21.12.2012, 01:01
Ostatni raz żywa choinka była u mnie jakieś 3 lata temu. Ma to swoje plusy i minusy, po pierwsze zapach... świetny zapach który się utrzymuje w całym domu ale z drugiej strony te denerwujące igły. Wiem, że tej drugiej rzeczy można zapobiec ale leń ze mnie i wolę sobie postawić sztuczną choinkę która przynosi mi tyle samo radości co żywa.
"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."
23.12.2012, 13:28
Ja to chyba nie mam zdania, zawsze miałam sztuczną choinkę w domu od dwóch lat i teraz już 3 rok będę miała żywą- -to jest tak że ładnie pachnie ale ja lubię regularne kształy i wąskie choinki sztuczne a świeże nie zawsze takie są. Dlatego nie mam zdania
28.12.2012, 18:04
Żywa fajniejsza tylko kazdy wie jak potem sie ją rozbiera
Cały dom do sprzątania do tak naśmiecone
A we mnie samym wilki dwa oblicze dobra oblicze zła
walczą ze sobą nieustannie wygrywa ten, którego karmię
02.06.2013, 15:39
Zdecydowanie żywa, nie ma w ogóle porównania
04.12.2013, 14:44
Jednemu podoba się żywa, drugiemu prawdziwa. Innej osobie lepiej jest płacić co roku za choinkę, a druga woli kupić raz i mieć na lata. To już gust, a o gustach się nie dyskutuje.
Osobiście mam sztuczną, chyba nawet już 13 rok. Ale dla mnie najważniejsza jest atmosfera w gronie rodzinnym, a nie 'drzewko'.
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga.
Strona z tapetami na pulpit - polecam
Patrząc na grafikę wyżej to bardziej podoba mi się sztuczna choinka. Na strychu mam sztuczną, rozsypująca się choinkę z '95.
Jednak wolę żywą, niby kolki się sypią ale można to posprzątać, zazwyczaj jest ona od 10-20 grudnia do końca stycznia. Nie kupuje drzewka żywego ponieważ mieszkam na wsi i mogę sobie wyciąć, mam na to papiery. Ostatnio choinkę w domu miałem w 2010 czy '11 roku głównie dlatego że nie mam czym tego przystroić. Żywa, ale to tylko kwestia przyzwyczajenia. "Bądź dobrej myśli, bo po co być złej" - Stanisław Lem.
04.12.2013, 16:51
Żebym ja się jeszcze użerał z prawdziwą... Sztuczna jest ładniejsza i bardziej funkcjonalna. Co jak co, ale w tym przypadku podchodzę do sprawy pragmatycznie.
Sztuczna. |