Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

ChomikBox dla Linuxa
Witam na stronie chomikuj.pl wraz z udostępnieniem wersji 2.0 chomikboxa pojawiła się informacja o planowanym stworzeniu aplikacji dla Linuxa
Cytat:ChomikBox współpracuje z systemem Windows XP (od wersji Service Pack 3), Windows Vista, Windows 7. W chwili obecnej wersje dla systemów Linuks i MacOS nie są dostępne - planujemy jednak ich wprowadzenie w najbliższej przyszłości.

W przypadku problemów z użytkowaniem programu, skontaktuj się z obsługą użytkowników. Pamiętaj, że prace nad usprawnieniami programu trwają cały czas - wszystkie zgłoszone przypadki są na bieżąco sprawdzane przez zespół. Jeśli masz jakieś sugestie dotyczące działania programu, zgłoś je tutaj
moje pytanie jest następujące czy ktoś wie kiedy może być wprowadzona taka aplikacja?

Mam nadzieje że nie będzie to tak jak z gg pamiętam jak weszła pierwsza wersja beta nowego gg 10 u dołu strony też obiecywano że zostanie wprowadzona wersja dla Linuxa ale na obietnicach się skończyło
  Odpowiedz
Na Twoim miejscu nie liczyłbym na szybkie udostępnienie boxa dla linuxa.
Pamiętam, że obiecywali zrobić wersję na linuxa już od momentu powstania pierwszej wersji boxa i do dzisiaj się nie ukazała.
  Odpowiedz
(24.06.2011, 10:45)andrew108 napisał(a): moje pytanie jest następujące czy ktoś wie kiedy może być wprowadzona taka aplikacja?
(24.06.2011, 22:35)tonyviroos napisał(a): Na Twoim miejscu nie liczyłbym na szybkie udostępnienie boxa dla linuxa.

Podręczę Kolegów ;-)
Codziennie używam wersji natywnej linuksowej. Ale ma jeszcze za dużo błędów, aby ją udostępniać. Np. leży player (właśnie gruntownie przerabiany) i przede wszystkim integracja ze systemem (głównie ze środowiskami graficznymi).

(24.06.2011, 22:35)tonyviroos napisał(a): Pamiętam, że obiecywali zrobić wersję na linuxa już od momentu powstania pierwszej wersji boxa i do dzisiaj się nie ukazała.

Może być teraz łatwiej, bo tamta wersja była na WinAPI, a ta jest przenośna (jak ja na Linuksie, to kolega na Mac-OS tego używa).

Cierpliwości. I chęci do testów, na bts.box.chomikuj.pl zapraszam.

EDIT: Przypomniałem sobie, że parę miesięcy temu umieszczałem pewien rysunek na naszym wiki :)
  Odpowiedz
Witam jak zainstalować chomikboxa na linux żeby sie nie wyłączał.
  Odpowiedz
Witam. Ostatnio kąbinowałem z ChomikBoxem v2. Znalazłem Wady i Zalety. Niestety pare błedów leży tez po złej konfiguracji servera.
Oto bład :
Okno tylko raz jest pokazane do nacisnięcia X(aby uruchomic ponownie trzeba zamknąc proces i urchomic ponownie)
A oto co zorbiłem.
Pobireanie folderów z chomików. (uruchomiłem na Wine najnowszą opere która jest pod windowsa i działą)
Muzykę nie sprawdzałem bo przez VNC nie da sie przesłan dzwięku.

"Jeśli skopiowanie płyty to kradzież, to idąc tym tropem - zrobienie komuś zdjęcia to porwanie" - Anonymous
  Odpowiedz