Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

ChomikBox jest wykrywany jako wirus.
Posiadam Antywirusa "Norton Internet Security", gdy za pierwszy razem zainstalowałem program ChomikBox, to antywirus nie wykrywał wirusa w programie.
Gdy nadchodzi aktualizacja programu, i program zostanie zaktualizowany, to podczas ponownego uruchomienia programu, antywirus wykrywa program, jako "Trojan".
  Odpowiedz
Wiesz że ja także mam Norton internet security 2010 i mi też ciągle pokazuje ze chomikbox to trojan ale wystarczy wyłączy go z następnych skanów ;p tylko trzeba to robić za każdym razem gdy się aktualizuje ;p
---
  Odpowiedz
To błędne koło.
To nie lepiej by było gdybyście powiadomili o tym załogę portalu chomikuj.pl?
  Odpowiedz
Ja również używam Norton Internet Security 2011, lecz mi nie pokazuje że jest to wirus, nie alarmuje na charakterystyczny czerowny kolor, a na żółty.

A dlaczego? A dlatego że praktycznie każdy plik stworzony w instalatorze .msi jest tak wykrywany. Na tym polega ochrona pod względem skanowia heurystycznego i behawioralnego.
  Odpowiedz