Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Cinema 4D - Animacje i Grafika
  Odpowiedz
No brawo Sword! Grafika 3D to coś co od pewnego czasu bardzo mnie zaciekawiło lecz niestety z powodu braku czasu
na wszystko musiałem porzucić pracę w tym programie na rzecz nauki i c++. Jak na pierwszy raz super, najważniejsze
to tworzyć kolejne i kolejne prace. Pozostaje mi życzyć wytrwałości.

A powiedz jak tam sprawuje się Twoja konfiguracja peceta w projektach 3D. Nowy Intel i geforce z seri 7xx daje rade?
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
Jak możesz to podaj specyfikację pc i czas renderingu animacji (zakładam, że 30 klatek na sek.).

Sam jestem ciekaw.
[Obrazek: jGTeTrj.png]

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz
(27.10.2013, 22:58)Nicholas napisał(a): Jak możesz to podaj specyfikację pc.

pyk, cyk:

(29.08.2013, 01:22)Swordancer napisał(a): Ostatecznie wyszło tak:
Procesor:
Intel Core i5-4670K 3.4GHz
Płyta Główna:
MSI Z87-G45 Gaming
Karta Graficzna:
MSI GeForce GTX 770 OC Twin Frozr IV Gaming 2GB DDR5
Chłodzenie:
Zalman CNPS9900A LED
Zasilacz:
SilentiumPC Deus M1 80Plus Bronze 650W
Pamięć RAM:
Kingston DDR3 2x4GB 1866MHz CL9 XMP HyperX Beast
Obudowa:
Zalman Z11 Plus
Dysk Twardy:
Seagate Barracuda ST2000DM001 (2TB, 64MB, SATA/600)

Czasu z oczywistych powodów Ci nie podam :P.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
B0hazard napisał(a):pyk, cyk:
Seba, co to za czary? :O

Dzięki, zapomniałem, że Wojtek składał kompa ;)
[Obrazek: jGTeTrj.png]

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz
Dzięki B0hazard. To w zasadzie zabawa z nudów, trafiłem na fajny tutorial.

Renderowanie trwało z 5-10 minut, nie pamiętam dokładnie. W sumie program robił to procesorem, gdyby dało się kartą graficzną, to pewnie byłoby szybciej. Nie wiem jednak czy da się to tak ustawić. Bardzo dużo też zależy od zastosowanych efektów, bo potrafią kilkukrotnie wydłużyć czas renderingu, a nie robią specjalnej różnicy.

Zacząłem robić ten miecz, ale go nie skończyłem, nie wiem co z nim dalej zrobić. Coś mi tam nie wyszło, nie wiem jak dokładnie edytować siatkę, żeby na poszczególnych elementach miecza była bardziej szczegółowa, bo chcę nałożyć na to konkretną teksturę. Z siatką tak nakombinowałem, że teraz ciężko jest cokolwiek zrobić, w dodatku coś całkowicie zepsułem, alebo do modyfikacji obiektów użyłem niewłaściwych modyfikatorów, bo jak wcisnę play, to robi się z tego animacja, ząbki miecza się obracają, Haha

[Obrazek: Redxs3y.png]

EDIT: Już wiem co zepsułem, do szybkiej modyfikacji obiektu użyłem wzoru matematycznego, a on przekłada się na animacje. W sumie nie wiem czemu ten modyfikator obiektu tak działa i dlaczego nie ma czegoś podobnego i jednocześnie statycznego, ale dzięki temu można szybko zrobić animacje. Dość ciekawe. :)
  Odpowiedz
Nieźle Ci to wychodzi, Wojtek :) Niedługo na forum otworzymy drugi Pixar Haha
  Odpowiedz
  Odpowiedz