Co mogę ugotować dla mamy?
|
26.06.2011, 18:24
Czekoladę dzielisz na kostki i wkładasz do szklanki, następnie zagotuj wodę w garnku tak by mogła tam stać szklanka, i mieszaj czekoladę na małym gazie dodając mleka żeby nie była za gęsta i nie miała grudek. Mieszaj póki nie uzyskasz płynnej konsystencji )
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
26.06.2011, 18:27
nic nie rozumiem : i mieszaj czekoladę na małym gazie dodając mleka żeby nie była za gęsta i nie miała grudek. Mieszaj póki nie uzyskasz płynnej konsystencji )
w czym mam mieszac czekolade ? w szklance ???
26.06.2011, 18:30
Z uwagi że masz 12 lat szklankę zamień na kubek... hehehe Dokładnie dobrze zrozumiałeś zagotuj trochę wody... w garnku i wstaw kubek z odrobiną mleka (lub wody) i dodawaj kostki czekolady... mieszając...
Można to zrobić na wiele innych sposobów ale dałem najbardziej prosty dla ciebie
26.06.2011, 18:33
karolu to jest dla mnie głupie..
Dokładnie dobrze zrozumiałeś zagotuj trochę wody... w garnku i wstaw kubek z odrobiną mleka (lub wody) i dodawaj kostki czekolady... mieszając... 1. Zagotuj Trochę wody w garnku i ? mam tam dać kubek z odrobiną mleka i dodawac do kubka. czekolade mieszajać. mieszaj czekoladę na małym gazie dodając mleka <~~ czyli mam zmniejszyc ogien na mniejszy?
26.06.2011, 18:38
Cytat:1. Zagotuj Trochę wody w garnku i ? mam tam dać kubek z odrobiną mleka i dodawac do kubka. czekolade mieszajać.Dokładnie tak. Ogień zmniejszasz wedle rozpuszczania się czekolady.
26.06.2011, 18:39
ok już rozumiem ide kupić banany tabliczkę mlecznej czekolady.. mleko i jajka <~~ na kogiel mogiel .
26.06.2011, 18:40
Ok super że zrozumiałeś ...
26.06.2011, 20:45
No i udało się moja mama była w niebo wzięta!
26.06.2011, 21:29
Chłopaki utrudniliście dzieciakowi zadanie. Prościej jest nastawić garnek z wodą do niego wstawić miseczkę bez mleka. Do miseczki wrzucamy czekoladę która rozpuszcza się pod wpływem gorącej wody w garnku. A już zupełnie idealnym sposobem dla dziecka jest gotowa polewa w woreczku. którą przygotuje nawet 8 latek potrafiący czytać.
26.06.2011, 21:33
Zgadza się Mamo !
|