Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Co mogę ugotować dla mamy?
Czekoladę dzielisz na kostki i wkładasz do szklanki, następnie zagotuj wodę w garnku tak by mogła tam stać szklanka, i mieszaj czekoladę na małym gazie dodając mleka żeby nie była za gęsta i nie miała grudek. Mieszaj póki nie uzyskasz płynnej konsystencji )
  Odpowiedz
nic nie rozumiem : i mieszaj czekoladę na małym gazie dodając mleka żeby nie była za gęsta i nie miała grudek. Mieszaj póki nie uzyskasz płynnej konsystencji )

w czym mam mieszac czekolade ?
w szklance ???
  Odpowiedz
Z uwagi że masz 12 lat szklankę zamień na kubek... hehehe :) Dokładnie dobrze zrozumiałeś zagotuj trochę wody... w garnku i wstaw kubek z odrobiną mleka (lub wody) i dodawaj kostki czekolady... mieszając...

Można to zrobić na wiele innych sposobów ale dałem najbardziej prosty dla ciebie ;)
  Odpowiedz
karolu to jest dla mnie głupie..

Dokładnie dobrze zrozumiałeś zagotuj trochę wody... w garnku i wstaw kubek z odrobiną mleka (lub wody) i dodawaj kostki czekolady... mieszając...

1. Zagotuj Trochę wody w garnku i ? mam tam dać kubek z odrobiną mleka i dodawac do kubka. czekolade mieszajać.

mieszaj czekoladę na małym gazie dodając mleka <~~
czyli mam zmniejszyc ogien na mniejszy?
  Odpowiedz
Cytat:1. Zagotuj Trochę wody w garnku i ? mam tam dać kubek z odrobiną mleka i dodawac do kubka. czekolade mieszajać.
Dokładnie tak.

Ogień zmniejszasz wedle rozpuszczania się czekolady.
  Odpowiedz
ok już rozumiem ide kupić banany tabliczkę mlecznej czekolady.. mleko i jajka <~~ na kogiel mogiel .
  Odpowiedz
Ok super że zrozumiałeś ... ;)
  Odpowiedz
No i udało się moja mama była w niebo wzięta!
  Odpowiedz

Chłopaki utrudniliście dzieciakowi zadanie.

Prościej jest nastawić garnek z wodą do niego wstawić miseczkę bez mleka.
Do miseczki wrzucamy czekoladę która rozpuszcza się pod wpływem gorącej wody w garnku.

A już zupełnie idealnym sposobem dla dziecka jest gotowa polewa w woreczku.
którą przygotuje nawet 8 latek potrafiący czytać.
  Odpowiedz
Zgadza się Mamo !
  Odpowiedz