Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Co sądzicie o tym transferze?
Znalazłem na allegro takie coś http://allegro.pl/100-gb-transferu-na-ch...30363.html Co o tym sądzicie. Czy ktoś może to sprawdzić?
Piszcie poprawnie, używajcie (ż, ó, ł, itd) :) Podam przykład:
,,Robić komuś łaskę" a ,,Robić komuś laskę" to całkiem inne znaczenie :D
  Odpowiedz
interesujące chomikuj.pl w końcu zauważyło iż użytkownicy sprzedają punkty na allegro więc wpadli na pomysł sprzedawania transferu w celu uzyskania lepszych obrotów finansowych i po ilości transakcji dzisiejszych kupujących na pewno wpada im sporo kasy dziennie i będzie wpadać coraz więcej
  Odpowiedz
wiec to nie jest żadne oszustwo.? ale po co chomikuj ma sprzedawać na allegro jak sprzedaje na chomikuj.?
  Odpowiedz
Na innym forum czytałem że to tak pięknie nie wygląda.
  Odpowiedz
Chomikuj nigdy nie sprzedaje punktów poza portalem. Na allegro często sprzedają osoby prywatne - Ci którzy mają za dużo punktów
Kupujesz na własną odpowiedzialność - może się uda a może nie, warto sprawdzić komentarze takiego sprzedającego z alledrogo
  Odpowiedz
Ma 100%pozytywne.
  Odpowiedz
zerknij na regulamin

1. Licytujesz dowoloną ilość transferu
2. Wpłacasz poprzez payU
3. W ciągu kilku minut otrzymujesz dostęp do wybranych plików

Czyli wygląda na to że ten chomik, udostępnia Ci pliki za free, po zakupie, a nie przelewa Ci punkty/transfer który możesz wykorzystać po swojemu
  Odpowiedz
Wiem że na wcześniejszej akcji tego typu był wykorzystywany chomik edu (nazwy nie podam, zablokowany został). Być może teraz jest podobnie. Jest też druga możliwość. Strony all in one :)
Jest też trzecia opcja (teoria spiskowa): Ktoś włamał się na serwer chomikuj i ustawił sobie określoną ilość TB
[Obrazek: Nwc7AWP.png]
Sygnatura wykonana przez: Rafal07000
  Odpowiedz
Siemka. Właśnie z ciekawości kupiłem 10gigusiów i otrzymałem takiego maila:

"W celu dokończenia transakcji prosimy o przesłanie nam listy plików ktore chcecie Państwo pobrać z serwisu chomikuj.pl.
Pliki bedą dostępne w ciągu kilku minut od wyslania LINKÓW do PLIKÓW lub FOLDERÓW !
Otrzymujecie panstwo pełne dane dostępowe do swojego folderu z plikami !
Nie trzeba podawać wszystkich linków aby wykorzystać transfer"

Tylko teraz nie wiem...jak zażyczę sobie 3gb plików to reszta gb przepadnie? Zaraz im skręcę jakąs listę ;]
  Odpowiedz
dudeq napisał(a):Czyli wygląda na to że ten chomik, udostępnia Ci pliki za free, po zakupie, a nie przelewa Ci punkty/transfer który możesz wykorzystać po swojemu
Więc to nie chomikuj.pl sprzedaje a osoba prywatna. Spryciarz. Zamiast ryzykować blokadę konta za sprzedaż punktów, on sprzedaje usługę free transfer.
[Obrazek: Oh_yes_its_free-1338710999.png] ftp://109.196.92.86/Poradniki
user: user
hasło: user

[Obrazek: Userbar-1340978593.png]
Używaj przycisku [Obrazek: postbit_reputation.gif] rozważnie!!!
Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku [Obrazek: postbit_edit.gif]

ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
  Odpowiedz