Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Co sądzicie o tym transferze?
Haha. Fajne, tylko nie wiem czy możliwe. Tak jak wspomniał Blachu82 nie sprzedaje tego chomikuj.pl, tylko jakiś zwykły człowiek ( osoba prywatna ). Sądzę, że to jest oszustwo, ale ... Poczekajmy jeszcze na inne odpowiedzi. ;)
  Odpowiedz
Ale przy koszcie wykupienia 100gb za pkt daje nam to 400000pkt. On chce za 100gb = 8,21 zł
Na tej aukcji ma wystawione 100gb x 500 = 50TB
Więc jedyna możliwość to chomik edu. Nikt raczej nie ma 200 mln pkt

Pliki na prawdę możecie pobrać za free.
[Obrazek: Nwc7AWP.png]
Sygnatura wykonana przez: Rafal07000
  Odpowiedz
mi się wydaję , że tak jak pisałem wcześniej to chomikuj.pl sprzedaje transfer
przecież tam codziennie kupuje to z 50 osób nawet 10 najlepszych chomików z chomikuj.pl raczej nie dało by rady czegoś takie zrobić a to jest codziennie;)
Dla mnie to jest proste administratorzy i założyciele chomikuj.pl chcą po prostu zwiększyć swoje zyski i allegro na pewno im w tym pomoże
  Odpowiedz
Będziecie Się zastanawiać :)
To Sprzedaje Ktoś z adminstracjii i punkty dzieli Na Pół proste Bo normalana osoba nie ma możliwości Sprzedać Transferu a nie punktów na wymiane a W Adminstracji To automat ci Daje Transfer
  Odpowiedz
(11.08.2012, 11:29)MeSSciaK napisał(a): Będziecie Się zastanawiać :)
To Sprzedaje Ktoś z adminstracjii i punkty dzieli Na Pół proste Bo normalana osoba nie ma możliwości Sprzedać Transferu a nie punktów na wymiane a W Adminstracji To automat ci Daje Transfer

Przeczytaj uważnie:

(10.08.2012, 22:33)mattan napisał(a): Siemka. Właśnie z ciekawości kupiłem 10gigusiów i otrzymałem takiego maila:

"W celu dokończenia transakcji prosimy o przesłanie nam listy plików ktore chcecie Państwo pobrać z serwisu chomikuj.pl.
Pliki bedą dostępne w ciągu kilku minut od wyslania LINKÓW do PLIKÓW lub FOLDERÓW !
Otrzymujecie panstwo pełne dane dostępowe do swojego folderu z plikami !
Nie trzeba podawać wszystkich linków aby wykorzystać transfer"

Tylko teraz nie wiem...jak zażyczę sobie 3gb plików to reszta gb przepadnie? Zaraz im skręcę jakąs listę ;]

Ktoś po prostu udostępnia free transfer za pieniądze.
  Odpowiedz
To nadal nielegalne, jeśli o to wam chodzi. Konto zablokują zarówno za to jak i za sprzedaż pkt, jeśli złapią. W regulaminie nie ma zakazu sprzedaży punktów tylko czerpania korzyści majątkowych z konta a to zdecydowanie pod to podpada.
  Odpowiedz
Na innym forum czytałam, że to wcale tak różowo nie wygląda.
Gostek kupił sobie transfer, ale wykorzystał tylko kilka GB. Potem chomik założył hasło, bo ponoć wyjechał "na wakacje". A potem chomika zablokowali, a sprzedający zniknął z allegro. Też na początku miał 100% pozytywów.
Na allegro pojawił się za to "nowy" sprzedający z taką samą ofertą i szablonem aukcji. Wygląda na to, że znowu szuka frajerów. Cool
  Odpowiedz
Wysłałem im listę plików i odrazu dostałem wiadomość zwrotną, że mają dużo zamówień i czas czekania może się wydłużyć. Tak czułem, że "przetwarzają" ręcznie bo nie da rady tego zautomatyzować ( przynajmniej ja sobie tego nie wyobrażam). Zobaczymy ile będę musiał czekać.

EDIT: po 15min dostałem maila z linkami (dostęp do katalogu)
  Odpowiedz
Do katalogu... rozwiń to. Na czym był ten katalog itp. czy to jakiś chomik czy strona pośrednicząca. A może same linki do pliku.
[Obrazek: Nwc7AWP.png]
Sygnatura wykonana przez: Rafal07000
  Odpowiedz
napisz na jakim chomiku jest ten katalog;)
  Odpowiedz