Co to jest Wifi ?
|
13.12.2011, 22:00
Ha ha ha ale śmieszne. Ale się śmiejecie ze mnie , nie jestem blondynką tylko ciemny blondzik lecz mam do was prośbę. Bardzo często w szkole zadają mi pytanie co to jest wifi ? Może ktoś opisać mi co to znaczy.
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
13.12.2011, 22:15
Wi-Fi określa potocznie zestaw standardów stworzonych do budowy bezprzewodowych sieci komputerowych.
żródło : http://pl.wikipedia.org/wiki/Wi-Fi Własnymi słowami. Wi-Fi jest to polączenie komputer-komputer drogą radiową może też służyć do rozsyłania internetu. ![]()
"Jeśli skopiowanie płyty to kradzież, to idąc tym tropem - zrobienie komuś zdjęcia to porwanie" - Anonymous
14.12.2011, 17:03
metis napisał(a):Wi-Fi jest to polączenie komputer-komputer drogą radiową może też służyć do rozsyłania internetu. Tylko tyle rozumiem ... a co ma wifi do mojego telefonu komórkowego ?
14.12.2011, 17:07
Dzięki Wi-fi w telefonie możesz mieć internet lub przesyłać pliki (komputer - telefon).
Jeżeli łączysz się telefonem za pomocą Wi-Fi z internetem nie płacisz dodatkowych kosztów.
---
14.12.2011, 17:09
Szymon napisał(a):Jeżeli łączysz się telefonem za pomocą Wi-Fi z internetem nie płacisz dodatkowych kosztów. Teraz rozumiem ,czyli łącze się z siecią i mogę sobie iść gdzieś a mam internet za darmo w telefonie ?
14.12.2011, 17:41
Karolina90 napisał(a):czyli łącze się z siecią i mogę sobie iść gdzieś a mam internet za darmo w telefonie ? Rozdzielę na części twoje zdanie ![]() Karolina90 napisał(a):czyli łącze się z sieciąTak. Karolina90 napisał(a):mogę sobie iść gdzieśMożesz się poruszać w określonej odległości od routera (urządzenie rozsyłające sygnał Wi-Fi) Karolina90 napisał(a):mam internet za darmo w telefonieChodziło mi o to że nie płacisz dodatkowych kosztów z telefonu. A internet który masz przy komputerze (np. Neostrada, Netia, ...) musisz opłacać co miesiąc* ![]() *Zależy na jakiej zasadzie masz umowę.
---
24.12.2011, 23:02
Ja tutaj Szymonie coś odemnie dodam
![]() Karolino Wi-fi- jesteś w domu i masz takie coś jak router podłączasz się w telefonie do niego i normalnie chodzisz po necie ale jak wyjdziesz z domu to już nie będziesz miała internetu . tzn jaką masz odległość routera ja jak wyjdę na hol to mnie rozłącza z internetem .. powiedz znajomym ze wi-fi to coś co cie podłącza do internetu jak masz router w domu . jak wyjdziesz z domu nie będziesz miał/a internetu koniec . ![]()
25.12.2011, 17:36
(24.12.2011, 23:02)Devil napisał(a): jak wyjdziesz z domu nie będziesz miał/a internetu koniec . Przepraszam za offtop ale czy nie umiesz odróżnić płci? Chyba po tym ślicznym awatarku oraz po magicznym obrazku ![]() Co do tematu Wi-Fi to nic innego jak bezprzewodowy internet o ograniczonym zasięgu. W tej chwili w każdym barze, restauracji, uczelniach masz dostępną sieć Wi-Fi żeby podłączyć się telefonem lub laptopem (praktycznie każdy nowy laptop ma kartę Wi-Fi). Pozdro. .. ![]()
27.12.2011, 12:53
WiFi jest to bezprzewodowa siec internetowa dzięki karcie pokładowej która masz w telefonie, laptopie lub jakimkolwiek innym urządzeniu możesz się połączyć z internetem jedynie jest jeden minus żeby się połączyć z z bezprzewodowa siecią internetową potrzebujesz hasło które ci pozwoli się połączyć
![]()
27.12.2011, 19:31
(27.12.2011, 12:53)cichy napisał(a): wifi jest to bezprzewodowa siec internetowa dzięki karty pokładowej która masz w telefonie, laptopie lub jakim kolwiek innym urządzeniu możesz się połączyć z internetem jedynie jest jeden minus żeby się połączyć z z bezprzewodowa siecią internetowa potrzebujesz hasło które ci powoli się połączyć Twoja wypowiedź mnie rozbawiła do łez, a co jeśli masz dostęp do darmowego hot-spota ?? Co jeśli w domu masz połączenie nieszyfrowane i nie masz hasła ?? Polecam zapoznanie się z http://pl.wikipedia.org/wiki/Wi-Fi |