Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Co to jest lek homeopatyczny?
Mam pytanie, co to jest lek homeopatyczny?
Niedobrze, gdy rozum jest specjalistą od krótkich dystansów.
  Odpowiedz
Trochę to alchemia, trochę zaprzęganie do pracy efektu placebo, odrobinę medycyna naturalna i po trosze fizyka kwantowa ;) jak by Ci to wytłumaczyć, hmm u podstaw homeopatii leży leczenie bardzo rozcieńczonym i zdynaminizowanym (w znaczeniu dobrze rozbełtanym) środkiem, który w pełnym stężeniu wywołuje objawy chorobowe identyczne z tymi które występują u pacjenta.
  Odpowiedz
Czyli to jest lek, który wywołuje sztucznie chorobę? Chyba Cię nie rozumiem. Chyba trzeba mi to jaśniej wytłumaczyć.
To znaczy, że lek homeopatyczny nie leczy? Nie rozumiem.
Niedobrze, gdy rozum jest specjalistą od krótkich dystansów.
  Odpowiedz
Ogólnie taki lek to nie lek ponieważ nie zawiera żadnych substancji czynnych. Jest to zwykle placebo.

Wysłane z mojego HTC Wildfire S A510e
  Odpowiedz
Jakiś procent tych leków to pierwiastki i minerały, sporo to produkty pochodzenia roślinnego, jakaś część to produkty zwierząt ( miód ) części ciał samych zwierząt i roślin, jakiś odsetek to tak zwane leki miazmatyczne - wykonane z miejsc zainfekowanych, np nowotworów... Ciekawe są produkcje typu promienie rentgena, lub światło słoneczne zamknięte w laktozie. O ile wierzę w działanie tych pochodzących z ekstraktów roślin i tych mineralnych o tyle inne mnie nie przekonują - jest to jednak tylko moja prywatna opinia, nie wykluczam, że błędna. Jeśli ktoś ma inne doświadczenia - chętnie posłucham.
  Odpowiedz
Lek homeopatyczny, to tzw. dziesiąta woda po kisielu. Homeopatia leży u podstaw zjawiska pamięci wody. Woda przechowuje w sobie pamięciowy zapis wszystkich substancji, roztworów itp. które były w niej obecne, a nawet myśli, jakie z jakimi miała kontakt. W celu zrozumienia homeopatii odsyłam bezpośrednio do wyników badań dr Masaru Emoto.

Lek homeopatyczny, to inaczej roztwór wodny, w którym w śladowych ilościach obecny był lek na konkretną dolegliwość. Woda zapamiętała działanie leku i nabrała jego właściwości. Metoda ta nie działa na każdego, ale nie zmienia to faktu, że jest faktem potwierdzonym.

Najwspanialej cały proces przedstawiają kryształy wody, które tworzą się pod wpływem określonego przekazu myślowego i emocji. Skierowanie wzniosłych uczuć miłości i wdzięczności powoduje, że woda tworzy przepiękne kryształy, przypominające kształtem płatki śniegu. Natomiast kierowanie uczuć złych, destrukcyjnych powoduje, że kryształy wody są brzydkie i zniekształcone.
  Odpowiedz