Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Ćwiczenia na brzuch, dieta.
Odnośnie diety:
73kg*24*1.2=2102kcal (dzienne zapotrzebowanie)
Na początku obetne o jakieś 300kcal, więc ogranicze do ~1800kcal.

Posiłki spożywam o godz. :
7.00 - śniadanie
11.00 - 2 śniadanie
14.30 - obiad
17.40 - kolacja
Będzie ok?

Białko:
160g - 640 kcal
Tłuszcze:
40g - 360kcal
Węglowodany:
200g - 800kcal

Dobrze będzie :)?
]
  Odpowiedz
Trochę później ale zacząłem ćwiczyć:)

Pierwszy tydzień za mną, czas na małe podsumowanie:
- pierwszy bieg poniedziałek 7,3km po południu 41.30min
- drugi bieg środa 10km po południu 60min

- basen piątek łącznie przepłynięte jakiś 1km w 30 minut, możliwe, nie pomyliłem się :P?

- poza tym zacząłem robić pompki z aplikacją Push-Ups PRO

W tym tygodniu chcę już zrobić wszystko z planem, tzn. 3 biegi + 2 razy basen + pompki z aplikacją :)
Dodam, że ostatni posiłek jadam o 18 chyba, że jestem głodny to jakiś banan, kiwi, pomarańcza itd.
Ograniczyłem też słodycze, a praktycznie wyłączyłem z diety.

Powiedźcie mi co mogę sobie zjeść fajnego ale nie kalorycznego:)
Suchary, paluszki...?
Dajcie jakieś propozycje:D!

Aha, no i oczywiście najważniejsze jak na razie nie wprowadzilem diety bo jakoś tak no nie wiem:P Jeśli po miesiącu efektów nie będzie lub będą słabe rozpocznę diete.
]
  Odpowiedz
era napisał(a):Powiedźcie mi co mogę sobie zjeść fajnego ale nie kalorycznego:)
Nie licz na puste kalorie. Spełniaj zapotrzebowanie, jedz zdrowo i przekonaj się do diety ;)
[Obrazek: jGTeTrj.png]

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz
Z twojego tematu wynika, że chcesz znacznie schudnąć, ale chcesz też od razu zbudować masę mięśniową. Pamiętaj, że tłuszczu na mięśnie nie zamienisz. Lepiej zredukuj masę do ustalonej przez ciebie wartości, a potem buduj masę mięśniową.

Dieta jest ważna i nie możesz jej odrzucać na drugi plan. Lekceważąc dietę efekty są mizerne.

W przypadku gdy chcesz budować masę musisz uwzględnić standardowe zapotrzebowanie kaloryczne dla osoby w twoim wieku. Nie wiem dokładnie ile masz tam lat, ale zamieszczam dwa przedziały:
- Mężczyzna 13-15 lat -> 3000-3300 kcal
- Mężczyzna 16-20 -> 3200-3700 kcal

Do standardowego zapotrzebowania dorzuć jeszcze nadwyżkę kcal. Jak chcesz budować mięśnie, to bilans musi być dodatni.
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga. 
Strona z tapetami na pulpit - polecam
  Odpowiedz
Schudnąć przede wszystkim ;)
Pompki robię bo mnie wujek zaraził:P Muszę go pobić :D

Dobra wiadomość jest taka, że zaczynając (tzn. tydzień temu) waga wahała się 72-73 dziś z rana się ważyłem i co:D?
No i 70,4!!

Z dięta zobaczymy, nie mówię, że nie, ale na razie spróbuje bez, jeśli nie będzie to wychodziło wprowadze dietę ;)

Wiecie jaka będzie pierwsza rzecz, która zrobię po osiągnięciu celu:D?
Wezmę 50 zł, pójdę do bierdonki, kupie słodyczy i skonsumuje to przed kompem ^^ Ale przede mną jeszcze dług droga...

Zaraz idę biegać, jeśli chcecie wstawie wam statystyki biegu ;)
]
  Odpowiedz
era napisał(a):Zaraz idę biegać, jeśli chcecie wstawie wam statystyki biegu ;)
Dzisiaj panowały idealne warunki do biegania Połamany

era napisał(a):Dobra wiadomość jest taka, że zaczynając (tzn. tydzień temu) waga wahała się 72-73 dziś z rana się ważyłem i co:D?
No i 70,4!!
Zważ się wieczorem. Byłeś na czczo :D
[Obrazek: jGTeTrj.png]

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz
7.34km, 42.16 min, 5:45/km, spalonych podobno 518 kcal :D, temperatura -10, wiatr masakryczny....

Ciąglę się ważę na czczo ;)
]
  Odpowiedz
Widzę, że wiele osób tutaj nie może się do tego odpowiednio zabrać, potrzebna jest odpowiednia motywacja.
  Odpowiedz
era9889 napisał(a):Wiecie jaka będzie pierwsza rzecz, która zrobię po osiągnięciu celuMegasmiech?
Wezmę 50 zł, pójdę do bierdonki, kupie słodyczy i skonsumuje to przed kompem ^^ Ale przede mną jeszcze dług droga...
Jeżeli chodzi o takie podejście, to za bardzo nie rozumiem dlaczego chcesz schudnąć, aby potem przytyć? Fakt słodycze są dobre itd, ale niestety spożywanie ich w dużych ilościach daje duży zastrzyk kalorii - No i znów tyjesz.

Jeżeli chodzi o trening na brzuch - Polecam Aerobiczną 6 Weidera. (Po zrzuceniu bułeczki z brzucha) Wtedy ładnie ci się powinna kratka wyrobić. (Uważaj, bo A6W źle działa na kręgosłup. Ogarnij jakieś ćwiczenia właśnie na kręgosłup i ruszaj!) Choć muszę przyznać jak, to mój kuzyn wcześniej wspomniał - "Brakuje w tym zestawie ćwiczeń na dolną partie brzucha" Poszukaj jakieś na necie dołącz do plany szóstki i powinno być ok.

Co do czasu przy takiej masie to jest dobry czas - uwierz mi ;)
Ja po 8 miesiącach biegania robię 8km w 33/34 min. (Ważę 53kg)
Życie nie ma ścieżek na skróty.
[Obrazek: 9dLeST2.png]

Odpowiedz
kurcze ja od roku robię regularnie 5 dni w tygodniu ćwiczenia na brzuch i za Chiny nie mogę się pozbyć dolnej warstwy tłuszczu z brzucha... nie chciałbym przechozić na jakaś głodówkę czy coś, ale górna warstwa się dobrze rzeźbi, a dolna ni cholery...
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości