Czy ChomikBox uszkadza pliki?
|
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
Pewnie jedna osoba miała taki problem i sieje plotki.
Wpisz sobie w google błąd CRC to zobaczysz ile tego Ci wyskoczy. Moim zdaniem chomikbox tutaj nie ma nic do gadania, chociaż... nie wiem do końca Mogło się źle pobrać. Z tego co wiem błąd CRC oznacza "niezgodę" sum kontrolnych.
27.04.2011, 18:30
(27.04.2011, 18:27)MarciNXM napisał(a): Ktoś pisał mi że uszkadza pliki i jest błąd CRC? Prawda to? Dopóki sam nie sprawdzisz to się nie dowiesz. Jedni wysyłają pliki z błędami CRC a inni bez błędów. Póki sam nie sprawdzisz to nie będziesz wiedział czy to jest problem z programem czy wirusem czy z konfiguracją komputera lub łącza internetowego.
27.04.2011, 19:07
No to musiało być że jedna źle pobrała i potem pisze co to za up, nie działa itp... Pozdrawiam
12.05.2011, 06:31
Ja jeszcze niegdy nie miałem problemu przy wrzucaniu plików przez chomikbox. Tak jak napisal kolega KruchyFix wyżej, błedy CRC pojawiaja sie wtedy gdy np archiwum źle sie pobrało i nie zgadzaja sie sumy kontrolne.
14.05.2011, 23:37
(12.05.2011, 06:31)Kushin napisał(a): ... błedy CRC pojawiaja sie wtedy gdy np archiwum źle sie pobrało i nie zgadzaja sie sumy kontrolne. Zgadza się - należy wówczas pobrać plik ponownie. Gorzej jak taki laik wrzuci do siebie na chomika plik z błędami CRC, a inni zaczną go chomikować. To się dopiero robi bajzel...
Swoją drogą były (bo nie wiem czy nadal są) problemy z wysyłaniem plików na serwery chomikuj.pl.
Może już załatano błędy ponieważ testowa wersja programu ChomikBox 2 była sprawdzana pod kątem wysyłania ale bazując na słabych i przestarzałych serwerach. Wiele nowych serwerów zostało wtedy wyłączonych dla programu ChomikBox 2 dlatego podczas wysyłania pliki były wysyłane jako dobre ale na chomiku pojawiały się jako uszkodzone lub niekompletne. Mam nadzieję że ruch internetowy pomiędzy programem ChomikBox 2 a serwerami chomikuj.pl został przywrócony do ładu. Tak więc program ChomikBox 2 nie jest przyczyną błędów powstałych w wysyłanych plikach. Jeżeli plik był sprawny na dysku komputera i został umieszczony na chomiku jako uszkodzony to wina leży tylko po stronie połączenia między programem a serwerem. W takim wypadku pozostaje jedynie wysłanie pliku jeszcze raz aż do skutku lub podzielenie pliku na mniejsze części które będą lżejsze dla łącza.
18.11.2014, 01:47
Ja mam właśnie problem z tym wysyłanie poprzez chomikboxa. Występują liczne błędy CRC i filmy które się wrzuca często przy ponownym pobraniu z chomika po prostu nie działają.
|