walczą ze sobą nieustannie wygrywa ten, którego karmię
Czy gdy nie oddam książki, nie dostanę świadectwa?
|
25.06.2013, 20:56
Witam. Czy jeśli nie oddam książki do szkolnej biblioteki na końcu klasy I Gimnazjum nie dostanę świadectwa? Proszę o szybką odpowiedź i pozdrawiam.
A we mnie samym wilki dwa oblicze dobra oblicze zła
walczą ze sobą nieustannie wygrywa ten, którego karmię Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
25.06.2013, 21:11
Rozumiem że masz jakiś problem z tą książką, inaczej byś oddał. Świadectwo muszą ci wydać, bez względu na obiegówkę, to jest ważny dokument urzędowy i nie mają prawa go zatrzymać dla siebie.
25.06.2013, 21:22
Książka "Zagineła w akcji ". Nienawidze bezsensownych gróźb. Dzięki za solidną odpowiedź reputka idzie
A we mnie samym wilki dwa oblicze dobra oblicze zła
walczą ze sobą nieustannie wygrywa ten, którego karmię
25.06.2013, 21:27
Muszę jednak dodać, że lepiej się dogadać z biblioteką. Możesz oddać inną książkę, na pewno masz jakąś która cię już znudziła, można też sypnąć parę groszy. Tak jest w bibliotekach publicznych, w szkolnych pewnie też. Biblioteki nie mają zbyt dużo kasy na nowe pozycje, więc zależy im na każdej książce.
25.06.2013, 21:39
Posłuchaj. Miałem kiedyś podobnie. Mi dali świadectwo, ale musiałem i tak tą książkę oddać. Masz dwie możliwości, oddanie w wakacje lub na początku następnej klasy. Jedno jest pewne, świadectwo dostaniesz i nie mają prawa składać Ci gróźb, które są bezpodstawne.
26.06.2013, 14:33
Potwierdzam, mi też składano takie groźby, a dostałem świadectwo, pomarudzili tylko trochę. Trzeba tylko dogadać się z biblioteką. Albo zwracasz książkę w innym terminie, albo oddajesz im jakąś swoją (najchętniej przyjmą lektury) bądź zwrot równowartości albo zakup nowego wydania.
Sygnatura wykonana przez: Rafal07000 |