Czy jesteście za misją polskich żołnierzy w Afganistanie?
|
16.06.2011, 19:35
Tak jak napisane jest w temacie Tylko bardzo bym prosił uzasadniać swoje odpowiedzi.
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
19.10.2011, 20:13
To ja napiszę, że jestem w ogóle przeciwna wojnie (bo tak to trzeba nazywać) w Afganistanie.
Uzasadnienie - jestem pacyfistką z przekonania i dla mnie nie istnieje coś takiego jak "słuszna wojna", poza jednym wyjątkiem - kiedy trzeba się bronić z powodu napaści innego państwa. A i tak po obu stronach giną ludzie kompletnie bez sensu.
22.10.2011, 19:44
Powinni byli w ogóle się tam nie wybierać.
Teraz moje zdanie i tak nic nie zmieni. Jeżeli kiedykolwiek nastąpi koniec tej wojny to i tak przyszła ludność Afganistanu będzie miała na celowniku wszystkich tych którzy brali w tym czynny udział więc nam Polakom na pewno się oberwie. Wystarczy spojrzeć na te dzieci na ulicach. Tam młodzi chłopcy są szkoleni i biorą udział w wojnie. Ojcowie polegną a ich dzieci nam tego nie wybaczą. Wytłuką nas co do jednego a USA im w tym pomoże nie pomagając nam nawet odrobinę. Nie rozmawiam za pomocą czatu i PW.
22.10.2011, 20:49
Dyskusja na ten temat teraz i dziś nic nie zmieni. Pogadamy, popiszemy a fakty są faktami. Jesteśmy tam, a kiedy i w jaki sposób polscy żołnierze wyjadą z Afganistanu to nie zależy od NAS zwykłych obywateli kraju leżącego w Europie o nazwie Polska.
24.10.2011, 21:15
ja odpowiem krótko - nie!
Po jakiego grzyba oni wogóle tam są? Państwo utrzymuje wojsko a oni w Afganistanie mają "misje". To jest po prostu cyrk i dziwie się że nikt z tym jeszcze nic nie zrobił, Leszek ma zdecydowanie racje - nic tu po naszym głosie.
24.10.2011, 21:20
Prawda nasza dyskusja nic w tym temacie nie zmieni ale... nic nie szkodzi się wypowiedzieć.
|