Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Czy można się uzależnić od czekolady?
No dobra, tytuł wątku jest głupi, ale naprawdę czuję, że bez czekolady nie dam rady:-) Moje kumpele zresztą też. Dziennie muszę zjeść przynajmniej pół tabliczki. Nawet jeśli sobie mówię, żeby nie jeść, to tak długo krążę wokół szafki, aż niby przypadkiem otworzę i zjem chociaż kosteczkę. A jak już jedną zjem, to jakoś głupio pozostałe kosteczki wystają, więc dojadam, żeby było równo:-) No i tak z pół tabliczki zleci. A jak do wieczornej kawy nie mam czekolady, to potrafię się ubrać i do nocnych delikatesów skoczyć. W kolejce same żule po wódkę i ja po czekoladki:-)

Ktoś ma tak samo?
  Odpowiedz
Według mnie wszystkim się można uzależnić ale o czekoladowym to jeszcze nie słyszałem. Najlepiej zastąp ją czymś także słodkim jak czekolada to może ci przejdzie.
  Odpowiedz
Oczywiście, że można się uzależnić i to nie tylko od czekolady ale i samych słodyczy.

Jak dobrze pamiętam gdzieś ty na forum użytkowniczka MissFuneral polecała komuś jakieś tabletki czy syrop na zmniejszenie łaknienia do słodyczy. Ale nie jestem pewnie na 100%, więc poinformowałem ją już o tym wątku.
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga. 
Strona z tapetami na pulpit - polecam
  Odpowiedz
Tak, rzeczywiście, chodzi o chrom organiczny - zmniejsza łaknienie na słodycze, zawsze go stosuję przy odchudzaniu i rzeczywiście działa. ;)

A jeśli chodzi o temat wątku, to można się uzależnić od wszystkiego, a o uzależnienie od cukrów naprawdę nie trudno. Ponadto czekolada uruchamia jeszcze jeden "uzależniający" proces - pobudza w organizmie wydzielanie serotoniny, czyli tzw. "hormonu szczęścia". :)
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości