Proszę o odpowiedź, z góry dziękuję i zapraszam na Free 15 Maja 2011
KrzyGeek
Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
Czy za spamowanie jest ban??
|
04.05.2011, 12:46
Czy jest ban za spamowanie jeżeli użytkownik wysłał zawiadomienie że do niego spamuję??. Owszem wysywałem wiadomości do wielu osób ale jeden ponoć wysłał do administracji że spamuje mu, jest za to ban, a jak tak to na ile?
Proszę o odpowiedź, z góry dziękuję i zapraszam na Free 15 Maja 2011 KrzyGeek Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
04.05.2011, 13:27
Ban za rozsyłanie wiadomości w chomikowych rozmowach jest możliwy zwykle trwa 24 godz i dowiadujesz się o tym próbując wstawić obrazek/reklamę. Jakby się uprzeć to za zaśmiecanie skrzynki takimi wiadomościami też mogą Cię ukarać na 24h
04.05.2011, 13:30
Podejrzewam, że za spamowanie na PW nie zbanują.
Ostatnio jakiś psychol został zbanowany tutaj na forum i postanowił się zemścić na chomiku. Zaspamował mi wszystko co się dało. Zgłosiłem go Administracji to powiedzieli bym go zablokował, odpowiedziałem im, że mimo iż został zablokowany na stałe to wiadomości prywatne przychodziły. Odpowiedzieli, że wiadomościami prywatnymi się nie zajmują a błąd, że wiadomości dochodzą mimo blokady zostanie niedługo naprawiony.
Ale nie dadzą bana na stałe że wysłałem do jednego chomika trochę wiadomości, dziś do mnie pisał więc odpowiadałem, czyli wynika że skoro prywatnymi wiadomościami się nie zajmują to mam spokój i zablokowany na stałe nie zostane???
P.S. Wysywałem również wiadomości do innych użytkowników, a raczej do wielu użytkowników żeby powiadomić ich o FREE. jeden użytkownik dostał 1 max 2 wiadomości, tego też mogą się przyczepić?
06.05.2011, 13:57
Jeśli ktoś będzie chciał Cię zgłosić że spamujesz a chomikuj.pl nie da Ci bana to łamie tym samym prawo (o czym niżej), taka osoba może zgłosić się z tym na policję lub bezpośrednio do prokuratury lub innej instytucji zajmującej się prawami konsumenta (jest też instytucja zajmująca się ściganiem spamerów) i wtedy Ty masz problem bo spamowałeś a chomikuj.pl za to że nie zablokowała spamera też musi się tłumaczyć.
Kilka art. odnośnie spamu: Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej Ustawa z dnia 2 kwietnia 1997 r., Dz.U. 1997, Nr 78 poz. 483. Art. 76. Władze publiczne chronią konsumentów, użytkowników i najemców przed działaniami zagrażającymi ich zdrowiu, prywatności i bezpieczeństwu oraz przed nieuczciwymi praktykami rynkowymi. Zakres tej ochrony określa ustawa. Ustawa o świadczeniu usług drogą elektroniczną Ustawa z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. Nr 144 z 2002 r., poz. 1204). Ustawa wchodzi w życie dnia 10.III.2003 r. Art. 10. 1. Zakazane jest przesyłanie niezamówionej informacji handlowej skierowanej do oznaczonego odbiorcy za pomocą środków komunikacji elektronicznej, w szczególności poczty elektronicznej. (...) 3. Działanie, o którym mowa w ust. 1, stanowi czyn nieuczciwej konkurencji (...) Art. 24. 1. Kto przesyła za pomocą środków komunikacji elektronicznej niezamówione informacje handlowe, podlega karze grzywny. (...) To jest tylko kilka ustaw ale jest tego cała masa i jeśli trafisz na kogoś kto bardzo nie lubi spamu może Ci narobić sporych problemów.
06.05.2011, 17:24
no bez przesady, przecież nie pójdę do sąsu że wysłałem do chomika 2 wiadomości, to jest śmieszne, co dziennie wysyłam wiele wiadomości, pozatym wszystkie treści dotycza portalu chomikuj.pl więc nie wiem czy można to wogóle nazwać spamem (2/3 wiadomości każda inna). Pozatym nie używam żadnego typu spam botów czy innych wspomagaczy.
06.05.2011, 23:59
Do sądu możesz pójść nawet za jedną wiadomość na której otrzymanie odbiorca nie wyraził wcześniej zgody i nie ważne czy dotyczy ona portalu chomikuj.pl czy szczepionki na grypę
|