Co to są digidongi? Wiecie?
Dziś usłyszałem to od swojej znajomej, która podsłuchała rozmowę pewnych
nastolatków w autobusie. Spróbujcie odpowiedzieć bez pomocy wujka google
Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
DigiDongi - co to jest? / młodzieżowy slang
|
Pytanie za 100pkt.
Co to są digidongi? Wiecie? Dziś usłyszałem to od swojej znajomej, która podsłuchała rozmowę pewnych nastolatków w autobusie. Spróbujcie odpowiedzieć bez pomocy wujka google Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
17.10.2011, 18:39
Bez google...
Czy to nie są te zabawki sprzedawane w gazecie "toys" ?
17.10.2011, 18:43
Kurcze głowie się i nie mam pojęcia, dzisiejszy slang młodzieży naprawdę potrafi zapłakiwać tak jak w tym przypadku. Również jestem ciekaw co to znaczy?
Mnie to się kojarzy z dzwonkami do telefonów.
Niestety użyłem google i powiem, że to znaczy to samo co bizonki (kiedyś) w slangu poprawczaka.
17.10.2011, 18:51
a ja się głowiłem 5 minut i nie wymyśliłem co to może być
Więc się pokusiłem i skorzystałem z wujka google - wyjaśnienie nieźle mnie zdziwiło
---
To jest obecny slang? Ten termin funkcjonował „za moich czasów” (czyli jakieś 6-7 lat temu).
EDIT: Cytat:to samo co bizonki (kiedyś) w slangu poprawczaka. A skąd wiesz? Bandyto...
No to Wam powiem co to są Digi Dongi:
"Włosy z d-upy z kawałkami kupy" Wyraz pochodzi z młodzieżowego slangu... Maro wiedział o co chodzi. Dobrze czasami wiedzieć co i jak w młodzieżowym żargonie. Masakra z tymi małolatami. Wymyślają... tak jak "gra w słoneczko"... heh
17.10.2011, 20:17
maro. napisał(a):EDIT: Z racji tego z kim pracowałem i gdzie mieszkałem, ale nie o tym mowa w tym wątku |