(27.05.2017, 15:05)Paweł napisał(a): Wiara jest kwestią decyzji, nie kwestią uczucia, nie powinniśmy polegać na uczuciach jeśli chcemy wierzyć niestety.Ja nie chcę, także nie ma problemu

(27.05.2017, 15:05)Paweł napisał(a): Myślę, że przykłady, które teraz pokazałaś, gdzie dominuje bieda, ubóstwo i nienawiść nie mają kompletnego sensu.Dlaczego nie mają sensu? To jest tylko kolejny przykład zła na świecie, jaki sprawia człowiek człowiekowi.
(27.05.2017, 15:05)Paweł napisał(a): Jezus nigdy nie namawiał do złych czynów, zawsze kierowało Nim dobro i tylko w miłości, wybaczeniu i zgodzie widział sens.Jak i teraz są/byli ludzie, którzy kierują się dokładnie tymi samymi zasadami. Niestety są oni mniejszością dodającą temu światu jasności, jednak pomimo tego nadal jest tu trochę ponuro...
(27.05.2017, 15:05)Paweł napisał(a): Jeśli ciągle się szuka prawdy nie jest w stanie się ostać w wierze.Możesz mi wytłumaczyć co przez te słowa rozumiesz?
Ogólnie to podobają mi się Twoje podejście do tematu. Na dobrą sprawę nawet to co mówisz możnaby zaaplikować do życia i bez wiary w Boga. Tylko głupiec ma odpowiedź na wszystko i tylko głupiec myśli, że już wszystko wie, także zgodzę się, że często w danym momencie możemy nie rozumieć dlaczego nasze życie prowadzi nas w takie, a nie inne rejony. Dlatego dobrze cały czas się rozwijać