Dr House
|
09.08.2011, 09:02
Ten serial ostatnio mnie bardzo zafascynował. Trochę dramatu, trochę komedii i przede wszystkim akcji. Dodatkowo nauczyłem się trochę o różnych chorobach oraz poznałem nowe. Początkowo myślałem, że są one fikcyjne ale sprawdzając na Wikipedii nazwy występujące w tym serialu to faktycznie takowe istnieją.
"Wszyscy Kłamią"... - Gregory House
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
21.11.2011, 17:32
No ba... Muszą występować, bo to byłaby przesada gdyby sami wymyślali nazwy chorób... Dr. House jest świetny =) Chirurgów na przykład nie chciało mi się oglądać ale Doktor House wymiata =)
21.11.2011, 19:03
Motaro napisał(a):Początkowo myślałem, że są one fikcyjne ale sprawdzając na Wikipedii nazwy występujące w tym serialu to faktycznie takowe istnieją. A sprawdzałeś także czy objawy, sposób leczenia się zgadza ? ![]() Myślę, że mnie i innych mogło by to interesować.
---
W większości objawy też się zgadzają, ale jak, by się chciało wszystkie choroby sprawdzać od początku serialu, to by czasu troche zajeło, ale jak oglądam jakiś odcinek, to potem z ciekawości sprawdzam i powiem, że choroby są autentyczne, a objawy prawdziwe
![]()
21.11.2011, 20:26
Czyli nie jest to serial typu "M jak miłość" czy "Moda na sukces" (przepraszam fanów
![]() Których treści prowadzą donikąd i które niczego nie uczą. Fajnie jest to że te żeczy nie są zmyślone, myślę że każdy kto ogląda dany serial regularnie, automatycznie coś zapamiętuje. Może to się kiedyś przydać. ![]()
---
Z pewnością kiedyś może się przyda wiedza z tego serialu. Powiem że jest to dobry serial dla osób którzy chcą isć na medecyne (przynajmniej ja tak sądze ale moge się mylić ) ![]()
25.11.2011, 11:41
Kolego Szymonie, wszystkie występujące choroby w serialu są prawdziwe. Objawy i sposoby leczenia również. Co prawda bohater serialu Dr. House jest dość kontrowersyjny jeśli chodzi o zdiagnozowanie danej choroby
![]() ![]() ps. Każdy kręcony odcinek jest konsultowany z prawdziwymi lekarzami różnych specjalizacji.
"Wszyscy Kłamią"... - Gregory House
05.01.2012, 14:22
Wstęp do serialu przede wszystkim sprawia, że człowiek jest bardziej ciekawy tego, co wydarzy się później. Dr. House oglądam z zaciekawieniem, bo nigdy nie wiadomo co jeszcze może się wydarzyć. Serial jest świetny!!!
Zapraszam na mojego chomika
![]()
14.03.2012, 15:26
Rewelacja, nie nudzi się mimo tego, że wyszło już sporo sezonów
![]()
17.03.2012, 23:57
To ja może w ramach ciekawostki dodam, że postać doktora House'a wzorowana jest częściowo na Sherlocku Holmesie - genialnym detektywie z książek Arthura Conan Doyle'a. Podobieństwo widać już po nazwiskach: House - Holmes, Wilson - Watson. Adres House'a i Holmesa jest identyczny - Baker Street 221B. Obaj grają na instrumentach - House na gitarze i fortepianie, Holmes na skrzypcach. Obaj zażywają narkotyki - House Vicodin, Holmes kokainę (ale nie jest uzależniony jak House). A najważniejsze są podobne metody śledcze obu postaci - logiczna analiza, psychologia, eliminacja błędnych rozwiązań, wybieranie tylko interesujących przypadków. Holmes również jest dość ekscentryczny, choć nie aż tak drastycznie jak House.
![]() Także jeśli ktoś jest fanem Gregory'ego House'a, polecam także książki Arthura Conan Doyle'a. ![]() |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości