Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Działania zmienno przecinkowe - PILNE!
Siema, szybkie pytanie czy ktoś tutaj z obecnych ogarnia działania zmiennoprzecinkowe i czy ewentualnie znalazł by czas na pomoc. Mam jutro ważny sprawdzian, a nauczyciel "wytłumaczył" to w jedną lekcję licząc, że jesteśmy jakimiś kurna mózgami z NASA.
Życie nie ma ścieżek na skróty.
[Obrazek: 9dLeST2.png]

Odpowiedz
Dobra - Można zamknąć. Po 4 godzinach w 6 osób coś wymyśliliśmy. Teraz czekać na ocenę. :)

Odpowiedz
(09.10.2015, 21:12)Nieśmiertelny napisał(a): Teraz czekać na ocenę.
Trzymam kciuki Ok Mam nadzieję, że uda się wyciągnąć te 2- Haha

Odpowiedz
Jest jeden problem. Cytuję tutaj słowa nauczyciela - " Tutaj dostaniecie 1 albo 5, albo umiecie albo nie. "

Odpowiedz
(09.10.2015, 21:20)Nieśmiertelny napisał(a): Tutaj dostaniecie 1 albo 5, albo umiecie albo nie.
Zawsze nie podobało mi się jak jakiś nauczyciel tak mówił. Skala ocen jest w końcu od 1-5 (ew. 1-6), więc oceny takie jak 2,3,4 powinny być. Skoro napisze się na 60% to powinno się dostać 3, a nie 1 jak nauczyciel powie "albo umiesz albo nie".

Odpowiedz
No, ale co zrobisz.. Niektórym nie da się przetłumaczyć i koniec. ;)

Odpowiedz
(09.10.2015, 21:20)Nieśmiertelny napisał(a): Skoro napisze się na 60% to powinno się dostać

To też zależy w której szkole. Mój kolega w liceum w Warszawie by mieć dwójkę musi umieć 50%, u mnie w gimnazjum na 4 było 75% teraz w średniej 70%.
"Bądź dobrej myśli, bo po co być złej" - Stanisław Lem.
  Odpowiedz
Udało się! :D Piękna 5'teczka. :D

Odpowiedz
(10.10.2015, 12:11)Paweł napisał(a): To też zależy w której szkole. Mój kolega w liceum w Warszawie by mieć dwójkę musi umieć 50%, u mnie w gimnazjum na 4 było 75% teraz w średniej 70%.
To prawda. Ja mam teraz 3 od 51%, 4 od 71% i 5 od 86%, ale kiedyś miałem inaczej. Wszystko zależy od dyrektora.

Odpowiedz