"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."
FIFA czy PES?
|
Której serii jesteście zwolennikami i dlaczego?
"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze." Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
FIFA, w PES'a zagrałem tylko kilka razy więc nie mogę porównać poziomu między tymi grami, ale jakoś zawsze dla mnie jak ktoś mówił o grze piłkarskiej na myśl przychodziła FIFA
26.08.2013, 09:06
Od zawsze wolałem PES'a, czemu?
Fifa niby popularniejsza, grafika lepsza, można to dostrzec w wyglądzie zawodników, którzy dosyć realnie wyglądają. Od zawsze FIFA jak dla mnie to stawia wyłacznie na grafikę, każda nowa która wychodzi niczym innym się nie różni, poza drobnymi zmianami, których i tak nie zauważam(tryb sieciowy jest lepszy z tego co wiem). PES jest o wiele lepszy według mnie od FIF'y, która tak jak mówiłem przewyższa jedynie grafiką, w PES'ie rozgrywka jest lepsza, trudniej strzelić gola, okiwać przeciwnika, po prostu wiecej trudności sprawia ustrzelenie czegokolwiek, czego nie można powiedzieć o FIF'ie w której to nie problem. W PES-ie, jest też wiecej trików z tego co ja zauważyłem, ale to może jedynie moje niedopatrzenie. Ogólnie rzecz biorąc FIFA zawsze wypada lepiej w jakichkolwiek starciach, ale i tak zawsze będę za tą drugą(PES) bardziej rzeczywista rozgrywka, trudniejsza. A czemu wypada FIFA lepiej? Z tego ci mi udało się zauważyć, po młodszych kolegach, każdy grał w PES-a, ale przestawił się na FIF-e bo łatwiejsza, mniej zręcznościowa, mało wysiłku i gol, a jak to dla osób młodych, ustrzelenie gola, to jak dla Mnie poznanie super dziewczyny. Porównajcie sobie dziewczynę głupią(FIFA)..... z mądrą(PES). Z tą pierwszą zazwyczaj z podrywem pójdzie nam łatwo, ale o mądrą(jak wszystkie nasze panie na forum) to trzeba się długo starać Sorki za takie porównanie, fani FIF-y będą oburzeni
26.08.2013, 09:52
Jak dla mnie to FIFA13 bo jest po polsku. Mam PS2 i tej konsoli grafike ma lepszą PES13
26.08.2013, 13:21
Mam sentyment do PES... Tyle co dograło się w to na Playstation wiele lat temu... Jeszcze te pierwsze wydania, heh, masakra. Fifa też jest ok, ogólnie piłka to piłka, nie byłem aż tak wybredny. PES miał kiedyś coś, czym Fifa nie dysponowała. Był to tryb tworzenia zawodników, co uwielbiałem ...i bodajże tryb treningowy o ile dobrze pamiętam, który do Fify trafił trochę później.
26.08.2013, 13:31
Jeśli chodzi o FIFE'a to kiedyś grałem na playstation i jakoś polubiłem tą grę, najpierw miałem 8 a potem 12, od jakiegoś czasu nie gram w to bo po prostu wszelkie gry są na mnie już nudne, jeśli chodzi o PES to grywałem dużo na szkolnych przerwach z kolegami poprze Bluetooth (multiplayer), gra nawet podobała mi się, chociaż nie widzę większej różnicy pomiędzy tymi dwoma grami.
"Bądź dobrej myśli, bo po co być złej" - Stanisław Lem.
26.08.2013, 13:42
według mnie fifa bo można dostać z polskimi komentarzami także
Życie nie ma ścieżek na skróty.
Komentują, Szpakowski i Szaranowicz lubię to! więc wybieram Fife zdecydowałem się, są tam ciekawe rzeczy np tworzenie graczy też to lubie, czy też mistrzostwa rodzinne albo inne bajery.
"Bądź dobrej myśli, bo po co być złej" - Stanisław Lem.
26.08.2013, 17:57
Ja dużo grałem w FIFE13 i co do poziomu trudności, to ten najwyższy jest dosyć wymagający i nie jest tak łatwo strzelić gola. Polskie komentarze są dobre, ale na pewien czas, bo później to już irytują mnie swoim niedopasowaniem do sytuacji. W PESa grałem trochę, ale jakoś się do niego nie przekonałem.
26.08.2013, 19:38
Ja również wolę grać w PES-a. Fify nigdy nie lubiłem, a do PES-a mam sentyment. Niestety komputer mnie ogranicza i mogę grać co najwyżej w PES 10 ;-)
|