Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!


Gęsta zupa jarzynowa z wołowiną
#1
[Obrazek: scaled.php?server=535&filename=zupazwolo...res=medium]
Składniki:
25 dkg mięsa wołowego bez kości
1 litr bulionu mięsnego
20 dkg różyczek brokuły
20 dkg fasolki szparagowej
2 ziemniaki
1 cebula
2 łyżki oleju
sól, pieprz

Umyte i osuszone mięso pokroić w paski grubości palca. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju, dodać porcjami mięso, mocno je obrumienić ze wszystkich stron. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, umytą fasolkę pokroić na 3 cm odcinki. Obraną cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na pozostałym oleju. W rondlu umieścić wszystkie składniki zupy, zalać bulionem, doprowadzić do wrzenia, gotować na małym ogniu aż składniki zmiękną, przyprawić. Przed podaniem posypać zieleniną.
  Odpowiedz


Podobne wątki…
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Zupa śmieciowa Kucharek 1 3 464 14.03.2013, 15:06
Ostatni post: Vilandra
  Zupa orkiszowa gonzo 1 2 194 18.10.2012, 19:53
Ostatni post: AromaCaffee_eu
  Zupa rybna z avokado Karol 0 2 180 14.12.2011, 12:18
Ostatni post: Karol
  Zupa owocowa, chłodnik jabłeczny Kucharek 0 2 217 06.07.2011, 16:39
Ostatni post: Kucharek
  Zupa z jarmużu Baron 1 3 564 30.06.2011, 19:04
Ostatni post: Kucharek

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości