![[Obrazek: scaled.php?server=535&filename=zupazwolo...res=medium]](http://desmond.imageshack.us/Himg535/scaled.php?server=535&filename=zupazwolowina.jpg&res=medium)
Składniki:
25 dkg mięsa wołowego bez kości
1 litr bulionu mięsnego
20 dkg różyczek brokuły
20 dkg fasolki szparagowej
2 ziemniaki
1 cebula
2 łyżki oleju
sól, pieprz
Umyte i osuszone mięso pokroić w paski grubości palca. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju, dodać porcjami mięso, mocno je obrumienić ze wszystkich stron. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, umytą fasolkę pokroić na 3 cm odcinki. Obraną cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na pozostałym oleju. W rondlu umieścić wszystkie składniki zupy, zalać bulionem, doprowadzić do wrzenia, gotować na małym ogniu aż składniki zmiękną, przyprawić. Przed podaniem posypać zieleniną.