Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Instalacja Windowsa XP - nie można wczytać CD
witam
ja i mój tata męczymy się . od kilku dni z systemem operacyjnym na mój 2 komputer.

gdy wkładam płytkę instalacyjną ładuję sie ok wszystko działa pozniej wyskakuje błąd ze nie może wczytac dysku CD .
proszę o pomoc. jak najszybsza.!

System Windows XP.

dzis sciagnelem nowy i nie działa pomożcie co mam zrobic

podczas szukania plików ok wszystko idzie gdy usunołem partycje po kilku minutach wyskakuje błąd nie można wyczytac CD...
Jaki system?
Przepisz słowo w słowo treść tego błędu.
Nie jestem jasnowidzem - przyczyn może być wiele.

nie wiem wkładam płytkę resetuje komputer instalacja systemu windows > czekam > pozniej > partycje > błąD!
Albo płyta źle nagrana - musisz ją nagrywać najniższą prędkością.
Albo uszkodzona zawartość płyty - wykorzystaj inną płytę z systemem.

Do nagrywania płyt z systemem proponuję używać płyt wielokrotnego zapisu.
W tym przypadku jest to płyta CD-RW.
Taką płytę możesz w każdej chwili wymazać i nagrać na niej inne dane.

Aby płyta wielokrotnego zapisu spełniała swoją funkcję przez wiele lat zalecam używanie pełnego formatowania.
Programy do nagrywania czasami proponują opcję o nazwie "Szybkie formatowanie" co niestety pogarsza jakość wymazywania.
Szybkie wymazywanie uszkadza płytę CD-RW.

skrzypas sciągnelem 6 windowsow od massive-x i zaden nie działał chociaz nagrywałem z predkoscia najmniejsza .
Już wszystko działa znalazłem błąd na tych płytkach ... i go zlikwidowałem

teraz wszystko śmiga.
  Odpowiedz