Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Intel Pentium 4 3GHz dobry?
Witam, chciałbym usłyszeć od Was czy ten procesor jest w miarę dobry?
Intel Pentium 4 3GHz, LGA775, TECHNOLOGIA HT (1 RDZEŃ FIZYCZNY, 2 PROCESORY W SYSTEMIE)

I co oznacza, że ma 1 fizyczny a 2 w systemie?
  Odpowiedz
Tzn. że ma jeden rdzeń fizycznie, ale w system widzi dwa wirtualne Hyper Threading, tzw "wątki".
Ten procesor to szmelc na te czasy...
  Odpowiedz
Sama nazwa wskazuje, że jest to starej generacji procesor, na dzisiejsze czasy nie schodził bym poniżej Intel Core i3, i5, i7 z głównym naciskiem na i5, i7, choć zależy do czego komputer będzie używany.
  Odpowiedz
Hmmm a procesor intel core 2 quad q6600 4x 2,4 GHZ, jest w miarę dobry?
  Odpowiedz
Cztero rdzeniowy już jest lepszy od tej 1-szej propozycji. Do normalnego użytkowania, ew jakieś bardziej rozbudowane programy graficzne powinno wystarczyć, jeżeli chodzi o gry to raczej nowości będą miały problemy, ale coś typu BF3 powinno dawać radę.
  Odpowiedz
Wiesz, moja mama ma intel core 2 quad q6600 4x2.4ghz, i przy 1GB ramu grałem w far cry 3 na maksymalnych detalach, i dawało radę. więc raczej nie jest zły, a kartę graficzną mam asus eah 4850 1GB ddr3 256bit
  Odpowiedz
No w końcu są to 4 rdzenie, ten procesor nie jest zły, ale jeżeli masz większe wymagania to rozejrzyj się na d i5 lub i7 choć słyszałem, że i7 były wadliwe
  Odpowiedz
Nie no ten procesor wystarczy :)
  Odpowiedz
Nawet ten procek będzie dobry, jest tani, a dobry Procesor Intel Pentium G2020
  Odpowiedz
Ja wole kupić intel core 2 quad q6600 i wstawić do komputera, pogram we wszystko, praktycznie XD :)
  Odpowiedz