Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Jak dzielimy swój czas.
Jak Odjechani dzielą swój czas?
Na co przeznaczacie najwięcej czasu? Co według Was zabiera Wam go zdecydowanie za wiele, a na co wolelibyście go przeznaczyć?
Czas zmarnowany, czas dobrze wykorzystany, czas zaplanowany... Jest wiele różnych określeń.
Jakie Wy macie zasady, reguły, czy też może przymus dysponowania swoim czasem?
[Obrazek: Y3AbJ8Z.jpg]
  Odpowiedz
Dzielę czas między szkołę, pracę, pracę i pracę... z reguły w tygodniu.
W weekendy się uczę, gram fuchy... a poza tym się lenię, kiedyś trzeba. :)

Najwięcej czasu zabiera mi jednak praca, zdecydowanie za wiele, ale coś w końcu trzeba jeść, nie? Wolałabym przeznaczyć ten czas na dobrą książkę, spotkanie ze znajomkami, może szkołę muzyczną? W końcu magister basu brzmi dumnie. :P
Wiesz, nie uważam tego czasu, który spędzam w pracy za stricte zmarnowany, bo przecież coś z niego, mimo wszystko, mam, po prostu wolałabym mieć spędzając go w inny sposób.

Z zasady- organizacja. Im więcej zajęć tym jest lepsza, tym bardziej trzeba się sprężyć i być bardziej obowiązkowym.

Co nie znaczy, że czasem zamiast się wywiązywać z tych obowiązków nie zdarzy mi się zasiedzieć z Odjechanymi... ;)
  Odpowiedz
Swój czas dzielę głównie między naukę, a pracę. Studiuję dwa kierunki studiów, obydwa dziennie... Pracuję w związku z tym kilka godzin w tygodniu, bo na tyle wystarczy mi czasu. Oprócz tego chodzę na wolontariat, chociaż to głównie w soboty. Na tygodniu poświęcam temu mało czasu. Resztę czasu staram się poświęcić rodzinie, przyjaciołom i chłopakowi. Czy uważam, że marnuję na coś czas? Nie ;) zajmuje się w życiu tym, co kocham i co sprawia mi satysfakcję. Jedyne co bym zmieniła to wydłużenie doby... Miałabym więcej czasu na odpoczynek ;)
  Odpowiedz
Najwięcej czasu poświęcam na naukę, w szkole ok. 6-7h i w domu z 2, czasem mniej, czasem więcej, zazwyczaj więcej. Na sen przeznaczam w dni robocze 6-8h i w weekendy do 10, odsypiam :)
"Bądź dobrej myśli, bo po co być złej" - Stanisław Lem.
  Odpowiedz
Teraz w wakacje to:
7-9h - sen
8-10h - komputer pfff...
0,5h - 1,5h - czas na dworzu, wyjścia z psem itp.
1h-2h - jakieś luźne rzeczy +obowiązki

Odpowiedz
Zazwyczaj chodzę spać ok. godziny 00:00 czy też po 1, 2 wstaje rzadko w godzinach 10-11. Aktualnie mamy afrykańskie upały, więc wychodzę na dwór dopiero ok. godziny 18, jak jest chłodniej to do cienia we wcześniejszych godzinach, i do godziny 21 jestem na dworze, ćwiczę, biegam, czytam. Czasami także o podobnej porze, w okolicach 23-24 wychodzę na powietrze trochę poczytać, osiągnąć jakieś relacje z Bogiem, jest wtedy przyjemnie, chłodniej, cicho.
Na komputer poświęcam z przerwami ok. 3-4h, nie potrafię siedzieć 10h przed kompem tak jak kiedyś, czuję, że tracę dzień, przecież, życie jest krótkie, i tak tracimy 25 lat swojego życia na sen.
"Bądź dobrej myśli, bo po co być złej" - Stanisław Lem.
  Odpowiedz