Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Jak nauczyć syberian husky'iego posłuszeństwa??
Mój hasky nie chce mnie słuchać, co mam zrobić lub jak go nauczyć posłuszństwa
?
  Odpowiedz
Obejrzyj jakieś filmiki o tresurze psów. Na YT jest tego dużo.
[ Sygnatura usunięta przez moderatora. ]
  Odpowiedz
Jeżeli pies jest młody, to jeszcze można go nauczyć aby się słuchał. Mówiąc młody mam na myśli kilka miesięcy. Dorosłego psa jest znacznie trudniej nauczyć "dobrych manier", wiem to z własnego doświadczenia.
Chomik: YouTube | Portfolio deviantART

Odpowiedz
Mój około 1,5 roku to już jest dorosła czy nie ??
  Odpowiedz
Na naukę nie jest jeszcze za późno, ale trzeba było uczyć ją od małego. Husky to bardzo wymagający pies, musi mieć dużo miejsca do biegania. Poszukaj jakiś informacji w Internecie, nie jestem specjalistą w tych sprawach, ale kilka małych rad ci się przyda. Najważniejsze to ćwiczyć z psem systematycznie i się nie zniechęcać, ani nie gniewać na psa jak mu coś nie wychodzi. Z biegiem czasu powinno być lepiej. Pamiętaj także, że z dnia na dzień pies nie będzie posłuszny. Informuj nas jak ci idą poczynania z psiną. Powodzenia :)
Chomik: YouTube | Portfolio deviantART

Odpowiedz
Siberiany to psy pierwotne charakteryzujące się dużą niezależnością, dlatego w ich przypadku trzeba się skupić na początku głównie na zbudowaniu więzi między psem a właścicielem. Pies musi chcieć przebywać z Tobą oraz wykonywać Twoje polecenia, w innym przypadku żaden przymus się tutaj nie sprawdzi, a będzie wręcz jeszcze gorzej. Przede wszystkim pies musi mieć zapewnioną odpowiednią ilość ruchu, przez co rozumiem nie bieganie po ogrodzie samopas, a treningi odpowiednie do wieku, kondycji, możliwości, temperamentu psa. To właśnie podczas treningu najlepiej nauczymy psa wykonywania komend. I 1,5 roku to nie jest zły moment by uczyć psa, powiem więcej - nigdy na to nie jest za późno. Po prostu im pies jest starszy, tym więcej czasu przeważnie musimy poświęcić by osiągnąć określony w szkoleniu cel.
Powiedz jak wygląda przeciętny Twój kontakt z psem? Ile godzin spędzacie razem, co robicie, no i czego konkretnie chciałbyś go nauczyć?
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości