Czy da sie zwiększyć swoją inteligencje?
W szkole mówiono nam kiedyś że to genetyka decyduje.
Jak to z tym jest panie Buhayu?
Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
Jak podnieść iloraz inteligencji?
|
Ostatnio zakładałem temat z IQ i jakoś zainspirowało mnie to do założenia tego wątku.
Czy da sie zwiększyć swoją inteligencje? W szkole mówiono nam kiedyś że to genetyka decyduje. Jak to z tym jest panie Buhayu? Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
26.07.2013, 14:49
Rozwijać umiejętność logicznego myślenia
Genetyka, czyli dziedziczenie to jedynie jakieś 50%. Resztę nabywasz sam podczas życia.
Czy da się podnieść inteligencję? Jasne. Warto powiedzieć na wstępie, że wiedza, to nie to samo co IQ. Możemy pochłonąć setki tysięcy informacji i wykładać na uniwersytecie, ale nie czyni nas to bezpośrednio człowiekiem inteligentnym. Istnieje powiązanie między tymi czynnikami, ale o tym zaraz. Jak podnieść inteligencje? Złotego środka nie ma. Im bardziej wysilasz mózg, tym lepiej wpływa to na jego pracę. Wszelkiego rodzaju gry logiczne, począwszy od szachów, czy scrable, a skończywszy nawet na xboxowych hitach. Nauka również rozwija umysł. Im więcej się uczymy, tym lepiej przyswajamy wiedzę i rozwijamy mózg. Co za tym idzie, nauka wspomaga cały proces, ale same wiedza nie jest jego wyznacznikiem. Bardzo pozytywnie na naszą inteligencję wpływa uczenie się języków obcych. Silnym bodźcem jest również nauka szybkiego czytania. Puzzle, krzyżówki, sudoku i oczywiście bardzo ważne - czytanie książek, wszystko to może podnieść Twój iloraz inteligencji.
26.07.2013, 14:53
Pewnie, że można. Potrzeba dużo ćwiczeń, ale jak to się mówi, człowiek uczy się przez całe życie
26.07.2013, 15:12
Dzieki wam za odpowiedź
Aż mnie wzieło żeby sie troche podnieść w inteligencji Dzieki jeszcze raz no i oczywiście piwo dla pana Buhaya!
26.07.2013, 15:23
adikus955 napisał(a):Aż mnie wzieło żeby sie troche podnieść w inteligencjiChyba raczej wzięło Cię, aby podnieść swoją inteligencję Oj dobra, czepiam się, heh Odnośnie "pana" Buhaya, coś Ci mówiłem na ten temat, Kolego
26.07.2013, 15:25
Kultura musi być panie Buhayu
Dzięki za inspiracje!
26.07.2013, 15:31
Miło, że temat tak Cię wciągnął Bardzo się cieszę. Poczytaj trochę wątków w dziale "Samorozwój". Znajdziesz tam wiele przydatnych tematów.
26.07.2013, 15:44
Na pewno to zrobie!
|