Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
Prezentuję wam krótkie wideo, które być może Was uświadomi jak łatwo obecnie można na forum wstawiać obrazki i zalecam używać tej opcji zamiast ładować obrazki które później wygasną w innych serwisach niż imgur.com. Na imgur mamy konto i tam są ładowane grafiki, na chwilę obecną polityka tej galerii nie przewiduje ich wygaśnięcia, co gwarantuje sprawniejsze działanie forum, gdyż w przypadku wygaśnięcia obrazka, wątki często mogą stać się śmieciowiskiem, być bezwartościowe lub po prostu kiepsko będą wyglądać. Wątki lub posty w których obrazki wygasną mogą trafić do kosza.
Przycisk zostanie wkrótce zaimplementowany do głównego edytora. Opcja była już dostępna wcześniej, teraz jest jeszcze sprawniejsza i prostsza w użyciu. Obrazki możecie też wstawiać w formularzu edytowanego na szybko posta. Pamiętajcie, że limit na obrazek, to 5MB i zależnie od rozmiaru, ładowanie może dłużej potrwać. Nie na każdym systemie operacyjnym zadziała ta metoda, warto sprawdzić.
Jeszcze raz zachęcam do używania tej opcji i pamiętajcie, że równie łatwo można wybrać obrazek z dysku.
15.09.2015, 23:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.09.2015, 23:06 przez Swordancer.)
Właściwie, to wolę gdy te ikonki się wyróżniają, bo łatwiej zwrócić uwagę na to, że takie funkcje w ogóle istnieją. Niektórzy nawet nie wiedzą, że jest coś takiego jak tag soundcloude. Imgur pozwala na tworzenie aplikacji do wstawiania obrazków w galerie, nie wiem jak jest na tym postimg.org.
13.03.2017, 03:36 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.03.2017, 03:50 przez Swordancer.)
Przypominam o istnieniu możliwości wgrywania obrazków na imgur.com bezpośrednio do naszego profilu tego serwisu. Obrazki nie wygasną, a to zwiększy jakość naszej strony. Jeśli hostujecie sobie grafiki i screeny w jakiś ułatwiających to stronach, nie zapominajcie, że wystarczy kliknąć ikonkę imgura w formularzu szybkiej odpowiedzi i wkleić link w pole nazwy pliku okienka systemowego, które się pojawi, co po kliknięciu "Otwórz" zaowocuje reuploadem grafiki na imgur i wstawieniem gotowego tagu do formularza, który można ewentualnie zmodyfikować już ręcznie. Oszczędzicie ekipie roboty przy podmienianiu obrazków na aktualne. W najgorszym wypadku Wasze wartościowe wątki nie do odratowania zostaną usunięte. Wgrywanie obrazów przez przycisk imgur.com nie owocuje standardową kompresją wgrywania bez konta na tym serwisie.
Proszę obejrzeć film w pierwszym poście i się zastanowić, czy to takie trudne. Planuję wprowadzić mechanizm, który sam będzie te obrazki reuplodował, albo zbanuję wszystkie inne hostingi niż imgur.com w tagu [img] przy wstawianiu obrazków.
Też tego nie zauważyłem. Można by dodać informacje po przyciśnięciu "Wstaw obrazek", np. nad przyciskiem WSTAW, że umgur jest zalecany przez administracje.
Chociaż z drugiej strony i tak mało kto to by przeczytał, z mojego doświadczenia na prowadzeniu for, wiem że ludzie po prostu nie czytają to co mają przed sobą.
13.03.2017, 18:57 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.03.2017, 20:02 przez Swordancer.)
(13.03.2017, 18:56)Dominik napisał(a): Chociaż z drugiej strony i tak mało kto to by przeczytał, z mojego doświadczenia na prowadzeniu for, wiem że ludzie po prostu nie czytają to co mają przed sobą.