Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Jak zrzucić brzuszek?
Witajcie.

Mam do was pytanie.
Ponieważ na przestrzeni dwóch lat
mój brzuch trochę urusł.
Mam 28 lat i wyglądam
jakbym pąknął piłkę.

Jakie rodzaje ćwiczeń polecacie
aby sie tego sukcesywnie pozbywać?
  Odpowiedz
Szóstka Weidera to chyba najskuteczniejszy sposób na szczupły kaloryfer.
http://www.6weidera.com/

Kiedyś próbowałem, ale przerwałem. Wszyscy jednak polecają te ćwiczenia na płaski brzuch.
  Odpowiedz
  Odpowiedz
Ja na przykład od 22 dni codziennie wieczorkiem robię brzuszki zależnie od tego ile mam siły ;P ale przeważnie miedzy 80-130. Od 22 dni jak już wspomniałem, brzuch jest dużo bardziej umięśniony, po ćwiczeniach nawet widać zarysy mięśni :) Wiec polecam.

Odpowiedz
(21.09.2012, 13:57)swordancer napisał(a): Szóstka Weidera to chyba najskuteczniejszy sposób na szczupły kaloryfer.
http://www.6weidera.com/
A6W nie jest odpowiednie jeśli ktoś chce zrzucić brzuch tylko jeśli chce sobie go wyrzeźbić i nabrać poniekąd masy. Jeśli na brzuchu masz sporą ilość tkanki tłuszczowej to te ćwiczenia będą bez sensu... dopiero gdy większość zrzucisz możesz się za to zabierać. Wierz mi, wiem coś na ten temat.
Baronie, być może tutaj nie ma co zrzucać... może to mięsień piwny? :)
  Odpowiedz
No nie wiem Nicholas, kolega zrzucił tym brzuszek który można wozić taczką jakoś w 3 miesiące. No może nie taczką, ale flaczek niezły on miał. Zależy od motywacji, dla chcącego nic trudnego, a bieganie nie koniecznie pomoże, brzuszki już prędzej. No i oczywiście zero piwa.
  Odpowiedz
No właśnie to również zależy od tego jaki kto ma ten brzuszek. Jeśli sam brzuch jest dosyć okrągły to najprawdopodobniejszą przyczyną jest piwo, a jeśli niezdrowe odżywianie to cała sylwetka powinna być masywna.
Biegając spalamy tkankę tłuszczową, a robiąc ćwiczenia na poszczególne partie ciała po prostu rzeźbimy i nabieramy więcej mięska, a nie tłuszczu :)
Z tego co wiem to Baron prowadzi aktywny tryb życia (jazda na rowerze) więc jakąś "kulką" raczej nie jest.
  Odpowiedz
No to się teraz specjalista wypowie, a więc tak:

Po pierwsze, jeśli chodzi o ćwiczenia, to wykonuj takie, podczas których wzrasta zapotrzebowanie organizmu na tlen tzw. ćwiczenia aerobowe (bieganie, jazda na rowerze, pływanie, tenis ziemny).

Co do sposobu żywienia, w diecie nie może zabraknąć MUFA (Jednonienasyconych Kwasów Tłuszczowych), wśród nich orzechy, oliwę z oliwek, słonecznik, migdały.
Ogranicz węglowodany proste, słodycze, białe pieczywo i ogólnie wszystko, co powstaje z białej mąki, czyli wszelkiego rodzaju kluski, naleśniki, kopytka itd. - to one w głównej mierze przyczyniają się do otyłości brzusznej, a co za tym idzie "kaloryferek" bye bye :placz
Jedz regularnie, najlepiej 6 razy dziennie, przede wszystkim ryby(głównie sardynki), chude mięso, jaja, odtłuszczone mleko.
Spożywaj NNKT (Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe).

Pij dużo wody (najlepiej z sokiem z cytryn)y, bądź zielonej herbaty. Ogranicz spożycie soli, gdyż powoduje ona zatrzymanie wody w tkankach, przez co nasz brzuch, jak i cała reszta dosłownie "puchnie".

Polecam książkę Cynthie Sass "Dieta płaskiego brzucha", pozycja ta zawiera dokładne wytyczne mówiące o zastosowaniu MUFA w diecie profilaktycznej i niwelującej problem oponki, która powinna być sześciopakiem.
  Odpowiedz
Dla informacji dodam, że piwa nie piję. Gdy zacząłem tyć to zabrałem się za rower. Wcześniej trenowałem sztuki walki ale przerwałem i moja waga zaczęła mnie przerażać.

Dziękuję wam bardzo za cenne wskazówki.
  Odpowiedz
Przedstaw może swoją "dietę". Jakie posiłki przeważnie spożywasz, ile razy dziennie jesz?

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości