Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Jaki format pliku?
Witam,
jestem zupełnym laikiem stąd moje pytanie. W jakim formacie musi być plik muzyczny, żeby można go było nagrać na płytę CD-R?
  Odpowiedz
Jeśli używasz Windowsa, to po prostu nagraj utwory przy użyciu Windows Media Player. Formatów jest bardzo wiele, ale większość odtwarzaczy płyt kompaktowych czyta format wav. Warto wykonać ich kompresję, a raczej dekompresję, bo format wav, to plik muzyczny bez kompresji. Konwerterów audio jest w sieci multum i takich z opcją nagrywania również.
  Odpowiedz
Zależy jaką chcesz nagrać płytę. Czy we formacie audio czy w mp3. W mp3 wejdzie ci dużo więcęj, a w audio wejdzie ci 80minut muzyki. Więc radziłbym poprostu nagrać w mp3 :)
  Odpowiedz
mam płytę CD-R a pliki są w formacie mp3. Pościągałam utwory z chomikuj.pl w formacie mp3 i za pomocą programu Windows Media Player chcę je pregrać na płytę i niby się nagrywa a ostatecznie płyta jest pusta.
  Odpowiedz