Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Jaki instrument wybrać do nauki?
Chciałbym zacząć grać na jakimś instrumencie. Mam 1500-2000zł na ten cel i zastanawiam się co wybrać. Nigdy nie grałem na niczym z wyjątkiem perkusji. Słuch mam, nuty wolałbym ominąć, ale w niektórych instrumentach nie da rady inaczej. Co radzicie?
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
  Odpowiedz
Według mnie gitara i fortepian to najpiękniejsze instrumenty, do fortepianu trochę Ci brakuje gotówkiHaha. Ale jakiś dobry akustyk możesz spokojnie nabyć ;) A jak już się na to zdecydujesz i nauczysz grać, to może, nawiązując do wczorajszego tematu, wykonasz jakąś aranżację rapu na tej gitarceHaha
  Odpowiedz
No jasne :D
Bita zawsze można trzasnąć :D
  Odpowiedz
Co Cię kręci? Jaki instrument Ci się podoba, a jaki nie? Od tego zacznijmy.
  Odpowiedz
No fortepian i gitara mi się podobają, może nawet trochę bardziej ten pierwszy.
Nie lubię akordeonów, skrzypiec i instrumentów dętych.
  Odpowiedz
A gitara, hmm, bardziej w stronę akustyka, czy elektryk?
  Odpowiedz
Elektryczna :D
Ale drewniane pudło też nie jest złe.
  Odpowiedz
Nawet jeśli gitara, to najpierw musiałbyś opanować akustyka/klasyka, zanim przysiadłbyś do elektryka.

Tutaj masz dwóch wirtuozów. Jeden gra nieziemsko na gitarze, drugi wymiata na klawiszach. Sprawdź, który filmik jara Cię bardziej. Możesz obejrzeć więcej filmików tego typu. Włącz sobie nutki, które lubisz, właśnie w wykonaniu na tych instrumentach. Zobacz przy którym dostajesz gęsiej skórki :)

Odpowiedz
Gitara mi się podoba, ale to przy tym fortepianie mam ciary :D
Zdecydowanie bardziej podoba mi się ten Chpinowski dźwięk niż drgania strun :)
Ale gitara chyba łatwiejsza?
  Odpowiedz
Nie ważne co jest łatwiejsze. Każdy instrument ma swoje wady i zalety. Najważniejsze są chęci. Ja kocham dźwięk fortepianu/pianina. Zajrzyj do tego wątku, dowiesz się więcej o mojej pasji :)
http://odjechani.com.pl/Thread-Ten-d%C5%...lor%C3%B3w
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości