Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Klawiatura Microsoftu nie działa
Witam
Mam problem z nową klawiaturą Microsoft Wired Keyboard 200, która nie chce działać tylko pod moim komputerem. Mam Win 7 x86 SP1, zainstalowane najnowsze sterowniki chipsetu, w pełni sprawne usb. Klawiatura jest po podłączeniu wykrywana jako nieznane urządzenie i podczas instalacji wyskakuje kod 43 no i na tym się kończy. Wszystkie porty sprawdziłem i aktualizowałem wszystkie sterowniki chipsetu itp. klawiatura działa pod biosem i Ubuntu. W trybie awaryjnym też nie działa, a klawiatura raz na sto zostaje wykryta i zainstalowania, działa, a po pewnym czasie się wyłącza.
Proszę o pomoc, bo wyczerpałem już wszystkie pomysły.
  Odpowiedz
Ona jest pod USB? jeżeli tak podłącz ją pod ps2 ... ewentualnie w inne gniazdo USB...
  Odpowiedz
W sklepach w okolicy nie ma adaptera na ps2, a poza tym ta klawiatura przecież powinna działać bo jest kompatybilna z windows 7 i dziwi mnie dlaczego nie działa pod usb akurat ona. Próbowałem wszystkich gniazd usb.
  Odpowiedz
idz do sklepu wymień na inną D:
  Odpowiedz
Klawiatura jest sprawna, sprawdzałem na innych komputerach z win 7 i tam działa. Problem leży po stronie mojego komputera.
  Odpowiedz
Jeżeli ci nie działa to po co ci ona weź inną ...
  Odpowiedz
Ona jest nowa, a nie działa tylko mi, dlatego szukam rozwiązania. Jutro kupię adapter USB-ps/2 zobaczymy.
  Odpowiedz
To poczekamy do jutra...
  Odpowiedz
Niestety lipa, adapter nie działa, a i nawet reinstalacja windy na czysto nie pomogła. Wyczerpałem już wszystkie karty, zastanawiam się tylko dlaczego akurat mój komputer.
  Odpowiedz
Idź to sklepu i powiedz że ci nie działa ... niech dadzą ci drugą ...
  Odpowiedz