Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Komputer - Wasze zdanie?
Chciałabym was się poradzić czy ten komputer jest warty tej ceny , ma on być tylko i wyłącznie w miarę dobry. Nie orientuje się w tym wcale. A mamy zamiar zakupić naszej znajomej - jej dziecku.

Link do ogłoszenia : OGŁOSZENIE KOMPUTER :)

Jeżeli się znacie możecie mi coś polecić ? w rozsądnej cenie.
  Odpowiedz
Za tą cenę wydaje mi się ,że jest OK.
Jedyny mankament to zintegrowana grafika...
Nie wiadomo jakie gierki tam pójdą , ale zdecydowanie starsze wydania o najnowszych to nie ma co mówić.
  Odpowiedz
też jestem tego zdania wydaje się dobry, ale nie wiadomo jak z wydajnością w składaniu kompów się nie znam. ale podzespoły ma dobre jak na te czasy
  Odpowiedz
Niestety pan z ogłoszenia nie porafi się określić więc rezygnuje z jego zestawu.

Co myślicie tutaj ? ---> http://mdmkomputery.pl/poleasingowe-komp...tml?&ram=0

A może kolega który mi wysłał wiadomość na pw (tonyviross) poda mi jakiś zestaw do 500zł dla dziecka , w miarę dobry sprzęt. A i sklep gdzie złożą i przyślą... aż taka wymagająca chyba nie jestem.

P.S Kolego, tu są fajni ludzi. Buziaki ;)
  Odpowiedz
Do 500 zł naprawdę ciężko znaleźć poszukaj w allegro używane , o nowym za tę cenę nie ma co mówić.
Komputer dla dziecka nie musi być mocny ale pamiętaj , że i tak za tę cenę nie znajdziesz komputera który obsłuży najnowsze gry , nawet te dla dzieci ;/

Poszukaj komputera przede wszystkim zważając na takie parametry jak:
-Karta graficzna - najlepsza jaka jest możliwa za tę cenę
-Procesor 2 rdzenie spokojne starczą zegar powiedzmy 2,5 najmniej
-karty pamięci 2 GB starczą - a system polecam XP
-Bez nagrywarki , najlepiej tylko odtwarzacze lub combo , zaoszczędzisz kasę
-bez karty muzycznej - co jest oczywiste za te cenę
-płyta główna tu wymagań nie napiszę bo to są szczegóły a ty się na tym nie znasz zresztą nie potrzebujesz nic mocnego dla dziecka i za tę cenę, więc tu wystarczy 4x USB 2.0 , wbudowana karta sieciowa(niektóre nie mają - dokupienie to dodatkowe +-50 zł)no i oczywiście musi pasować do podzespołów ale zakładam , że jak kupujesz cały zestaw to raczej z tym nie ma problemu.
-dysk twardy , tu dziecku nie potrzeba wiele , myślę , że 100 GB to jednak minimum jak na te czasy (sam mam ponad 2200 GB :P )
-zasilacz najlepiej nie no name , choć za tę cenę lepiej no name a więcej kasy dać na grafikę.

Generalnie staraj się najwięcej kasy dać na grafikę a potem procek , reszta mniej ważna.

-Obudowa im tańsza tym lepsza bo ciężko by było się zmieścić w kosztach

Pamiętaj , że do komputera musisz dokupić myszkę, klawiaturę i MONITOR :D
Niby to oczywiste ale jakby nie było to piszę :P
Ps. Myszkę i klawiaturę można zwinąć z jakiejś uczelni bądź biblioteki, z monitorem ciężko :D

Oczywiście żartowałem :P

Poszukaj na necie i daj znać jakie są wyniki ja ci nie poszukam bo nie mam teraz na to czasu i może ktoś zna się tutaj lepiej ode mnie :P

Odpowiedz
Powiadacie że nowego w tej cenie nie kupi ??
A to http://allegro.pl/intel-core-2-duo-e4500...36583.html
Jedyny minus tego zestawu to mały dysk (40GB) ale nic nie stoi na przeszkodzie aby dysk dokupić w późniejszym czasie.
Komputer dla dziecka to pojęcie względne więc trudno mi bliżej określić jakie podzespoły powinien zawierać zestaw.
  Odpowiedz
Kolego Tonyvirosie ;) Czy możesz mi porównać te dwa kompy =]

tonyviroos napisał(a):http://allegro.pl/intel-core-2-duo-e4500...36583.html

Karolina90 napisał(a):http://mdmkomputery.pl/poleasingowe-komp...tml?&ram=0

Na mój babski rozum - jestem za tym drugim. Będe wdzięczna... Buziole.
  Odpowiedz
http://allegro.pl/intel-core-2-duo-e4500...36583.html

Tak przyglądam się z boku , ale można zaufać osobie która ma tyle negatywów ?
  Odpowiedz
20 to jeszcze nie tak strasznie jak na tyle komentarzy to 0,02 % wszystkich więc można zaufać :)
  Odpowiedz
Znam tą firmę bardzo dobrze i raczej nie ma z nimi problemu,
jak za tą cenę komputer z allegro może być ale w nowe gry to on,
sobie nie pogra. Powiedz do czego ma być ten komputer?
Chce sobie pograć, czy to jego pierwszy?
  Odpowiedz