Ankieta: PC czy Konsola do gier? Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie. |
|||
PC | 5 | 55.56% | |
Konsola | 4 | 44.44% | |
Razem | 9 głosów | 100% |
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie | [Wyniki ankiety] |
Konsolowcy VS pecetowcy.
|
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
A na czym polega ta "wygoda" ? Bo na pewno nie na większej ilości FPS czy większej rozdzielczości
![]() Tak przy okazji to proponuję zrobić ankietę kto co woli. PC czy konsolę.
26.08.2014, 12:31
Zależy jaki masz sprzęt jeszcze
![]()
26.08.2014, 12:37
(26.08.2014, 12:31)Monoceros napisał(a): Tak więc powiedz mi, gdzie tu masz wygodę bro? Właśnie tutaj że mając konsolę nie martwisz się o rozbudowę komputera, o sterowniki czy wywalający system a jedynie wkładasz płytkę do napędu (bądź pobierasz grę ze sklepu) i grasz, bez obawy o wymagania sprzętowe, optymalizacje i tak dalej. Dodajmy również fakt że niektórych bardzo zacnych exclusivów na pececie nie uświadczysz. Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
26.08.2014, 12:49
Ale napisałem przecież jedną rzecz. Mianowicie za takie pieniądze które wydajesz na gry konsolowe można komputer rozbudować bez żadnych obaw. No akurat z tymi exclusivami to Ci rację przyznam z resztą się nie zgodzę. Widzisz dla jednych sterowniki czy coś to nie problem, albo naprawią, albo zreinstalują system i po kłopocie, ale czy często one nawalają? Ja od pracy na laptopie który został kupiony 3 lata temu nie wywalił ani razu sterownik, ani system, na komputerze nowszym też nie, więc nie wiem skąd ty te dane bierzesz. Może to ja dbam po prostu o swój sprzęt, tak jak konsolowcy dbają o swój? Jak się jest głupim to można i konsolę rozwalić i co? To żaden argument
![]() Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
27.08.2014, 18:44
B0hazard napisał(a):Do tego dochodzą nam ograniczeniaA co to za problem kupić win8 na komputer ? B0hazard napisał(a):System mimo iż psuje się dość rzadko, możeZwalnia wtedy jak jest zasyfiony zbędnymi programami, jakimiś wirusami, itp. Jak się używa komputera z głową to nie prędko spowolni. Co do systemu to nawet jak coś się w nim solidnie "schrzani" i nie będzie się umiało tego naprawić to się robi format, instaluje system, sterowniki na nowo i po kłopocie. B0hazard napisał(a):Chyba nie używałeś dość nowych kart graficznych w połączeniu z nowymi grami.Wtedy problematyczne sterowniki się odinstalowuje i instaluje się starszą, stabilną wersję. B0hazard napisał(a):Kiedy zepsuje Ci się procesor w komputerze to będzie Ale w komputerze uszkodzony procesor można wymienić. W konsoli jest wlutowany na stałe. B0hazard napisał(a):już na komputerze za 2 tysiące podanym przez Ciebie nie pograszZ konsolami "nowej generacji" jest tak samo. Albo się ma w miarę dobrą grafikę i 30 FPS albo średnią grafikę i 60 FPS i to też nie zawsze przy 1080p.
27.08.2014, 19:17
amb00 napisał(a):A co to za problem kupić win8 na komputer ? Co to za problem w kraju gdzie ludzie pracują za 1300 złotych kupić system za 400 złotych nie dlatego że starsza wersja nam nie wystarcza a dlatego że MS zrobił naszpikowany nikomu niepotrzebnymi bajerami system którego nikt nie chce kupować i próbuje siłą zmusić userów żeby go kupiły. Pewnie, żaden problem. amb00 napisał(a):Co do systemu to nawet jak coś się w nim solidnie "schrzani" i nie będzie się umiało tego naprawić to się robi format, instaluje system, sterowniki na nowo i po kłopocie. Pewnie, biorąc pod uwagę że ktoś umie zainstalować system i ma się na to cały dzień, to faktycznie tak naprawi. amb00 napisał(a):Wtedy problematyczne sterowniki się odinstalowuje i instaluje się starszą, stabilną wersję. Tyle że na starych gra nie odpalała się w ogóle a na nowych nie działała stabilnie. amb00 napisał(a):Ale w komputerze uszkodzony procesor można wymienić. W konsoli jest wlutowany na stałe. Co to za różnica? Mając procesor za 1400 złotych szczerze bez różnicy mi wywalić całą konsole i kupić nową i wyjdzie mi porównywalna cena co kupno nowego procesora do komputera. Po drugie gwarancja, więc przez dwa lata (bądź więcej jak przedłużysz) nie interesuje Cię to kompletnie. amb00 napisał(a):Z konsolami "nowej generacji" jest tak samo. Albo się ma w miarę dobrą grafikę i 30 FPS albo średnią grafikę i 60 FPS i to też nie zawsze przy 1080p. Grałeś w jakąkolwiek grę na konsolach nowej generacji? Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
B0hazard napisał(a):Co to za problem w kraju gdzie ludzie pracują za 1300 złotych kupić system za 400 złotychMożna raz na kilka lat wydać te 400 zł na system. B0hazard napisał(a):Pewnie, biorąc pod uwagę że ktoś umie zainstalować system i ma się na to cały dzień, to faktycznie tak naprawi.1. Instalacja systemu jest banalne łatwa, już sam sobie instalowałem system będąc w 3 lub 4 klasie podstawówki, gdzie miałem nie wielką wiedzę (windows 2000). 2. Takie awarie systemu, gdzie trzeba go przeinstalowywać występują bardzo rzadko, często rzadziej niż raz do roku, a instalacja systemu, sterowników, gier na nowo trwa 4 max 5 godzin a nie cały dzień. B0hazard napisał(a):Tyle że na starych gra nie odpalała się w ogóle a na nowych nie działała stabilnie.Nie zawsze trzeba mieć najnowsze sterowniki aby odpalić nowszą grę. B0hazard napisał(a):Mając procesor za 1400 złotychDobry procesor do gier to wydatek kilkuset złotych, a nie od razu 1400 zł. B0hazard napisał(a):Grałeś w jakąkolwiek grę na konsolach nowej generacji?Nie grałem, bo nie mam zamiaru tracić kasy na tę "nową generację" ale inni grali. Oto przykład: http://www.eurogamer.pl/articles/2014-05...a-xbox-one I skoro uważasz, że te konsole "nowej generacji" są takie dobre to jak wytłumaczysz to ? http://pclab.pl/news59178.html Zresztą jak myślisz poco robią te exkluziwy tylko na konsole a nie na pecety ? Po to, bo jak by ich nie było na tylko konsole, to by dużo mniej osób kupowały konsole z oczywistych powodów. |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości